Прочитај ми чланак

Нови потпредседници и чланови Извршног одбора Здраве Србије

0

Доктор Јована Стојковић из Београда и продуцент Оливер Пауновић из Ниша нови су потпредседници Здраве Србије, а дипломирани економиста Саво Стевановић из Лознице је нови потпредседник Извршног одбора (ИО) странке, одлучили су протеклог викенда на Златибору чланови Главног одбора странке. За чланове ИО изабрани су и Илија Радовановић, приватни предузетник из Крагујевца, Зоран Вукчевић, доктор ветеринарске медицине из Трстеника, Владислав Јовановић, психијатар из Београда, Добривоје Марински из Аранђеловца, Младен Ђурић из Ниша, Владимир Стојковић из Београда и Аврам Илић из Севојна.

Захваљујући се на указаном поверењу, др Стојковић је рекла да је Покрет „Живим за Србију“ на чијем је челу била, колективно одлучио да се прикључи Здравој Србији зато што је то партнер који је увек држао реч. „Политику, од председника државе до најнижег локалног чиновника, морамо вратити да служи народу и ја ћу радо бити део тог процеса“, поручила Јована Стојковић.

И други потпредседник, Оливер Пауновић, нагласио је да „верује да Нишу и локалним срединама по Србији требају скромни, добри и вредни људи. Људи који су остварени и који су постигли успех и резултате у својим срединама и на свом послу“. „Чврсто стојим иза тврдње да на локалу треба да буду менаџери који су доступни суграђанима, а не само политичари“, рекао је Пауновић.

Економиста по професија, а од 2019. године шеф Канцеларије за локални економски развој и стране инвестиције у Општини Лозница Саво Стевановић, је након избора за потпредседника ИО Здраве Србије рекао да „су се око ове странке окупили људи који желе добро својој локалној заједници и целој Србији, који су се већ доказали у својим професијама и којима је основни циљ да својим делима покажу шта је патриотизам – од економског, преко културног и спортског, до националног.

На седници Главног одбора странке је усвојен извештај о претходном раду у коме је наглашено да је у претходне три године Здрава Србија формирала скоро 100 одбора широм Србије и да идеје и програм ове странке већ заступа 60 одборника у скупштинама 18 градова и општина, а да је странка у Чајетини на последњим локалним изборима потврдила апсолутну доминацију, када је Милан Стаматовић по четврти пут изабран за председника ове општине.