Прочитај ми чланак

НОВЕ ПАТРИОТЕ: Oдржана Оснивачка скупштина Српског отаџбинског фронта (Видео)

0

srpska zastava sof protest-4beta_orig
У суботу 14 марта у Дому синдиката је одржана Оснивачка скупштина Српског отаџбинског фронта, са слоганом «Само је слободна Србија моја Србија». Претходно Српски отаџбински фронт је 24 јануара одржао Иницијалну скупштину, такође у Дому синдиката, и у међувремену више трибина по Србији те започео изградњу страначке инфраструктуре.

У суботу 14 марта, у испуњеној сали Дома синдиката, ово је заправо била радна скупштина, имајући у виду да су делегати, присутни чланови СОФ изабрали сталне чланове Главног одбора, Председништва, Потпредседнике и Претседника Српског отаџбинског фронта. Млади првак Народног позоришта у Београд Ненад Хаџи-Маричић изрецитовао је песму Владислава Петковића-Диса «Наши дани», на одушевљење присутних. Председавајући Оснивачке скупштине, иначе до сада, као и др Петровић, подпредседник Иницијалног одбора СОФ, Жељко Васиљевић, је заједно са радним председништвом и статутарном комисијом Оснивачке скупштине водио изборни ток седнице, када су изабрани стални чланови Главног одбора и Председништва.

Васиљевић је напоменуо, да с обзиром да СОФ делује већ неколико месеци, да су на овој Оснивачкој скупштини изабрани тек око четвртине сталног састава Главног одбора и део чланова Председништва, док ће се следећих неколико месеци кроз рад СОФ попуњавати преостали састав ових највиших тела, укључивањем из редова постојећих и нових квалитетних чланова. Сада су изабрани за стални састав ГО само они који су се посебно истакли у досадашњем раду Иницијалног одбора СОФ и који својим положајем у друштву то такође заслужују.

За подпредседнике СОФ изабрани су др Драган Петровић (истакнути научни стваралац преко тридесет књига-научних монографија у области друштвених наука), Жељко Васиљевић, иначе јавности познат годинама као лидер Удружења ратних војних ветерана Србије, ранији вишеструки народни посланик и државни секретар за Социјална и борачка питања, те угледни адвокат Драгиша Околишанов, раније дугогодишњи високи функционер ДСС у правосудним телима.

За председника Српског отаџбинског фронта изабран је истакнути драмски писац Синиша Ковачевић (између осталог троструки добитник Стеријине награде и три пута декан Факултета драмских уметности у Београду), који је одржао потом говор у којем је подвукао страначка начела СОФ, описао привредно, социјално, културно и политичко стање у земљи као крајње незадовољавајуће и аламантно. Пошавши од чињенице да у Србији сваке године умре за око 34 000 више људи него што се роди, а још толико приближно се више одсели у иностранство, описујући катастрофално стање привреде и погрешан макроекономски модел владајућих структура, предају чак и севера Косова и Метохије, пузање некритичко ка ЕУ, Ковачевић је у дужем излагању понудио алтернативе овоме «стању безнађа» које нуди Српски отаџбински фронт, и позвао јавност Србије да подржи стварање снажне патриотске опозиције.

Цео снимак једносатне Оснивачке скупштине Српског отаџбинског фронта 14 марта у Дому синдиката у Београду

Синиша Ковачевић у вестима дана ТВ КТВ Зрењанин 13 марта у вези оснивања Српског отаџбинскоф фронта

др Драган Петровић у вестима дана ТВ КТВ Зрењанин 13 марта о политици Владе Србије и алтернативи коју може пружити патриотска опозиција

(Србин.инфо, СОФ)