Прочитај ми чланак

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ БОЛНИЦЕ: Ево у каквом је стању Чедомир Јовановић

0

ЛИДЕР ЛДП Чедомир Јовановић нема више болове, због којих је пре неколико дана у општем тешком здравственом стању примљен у КБЦ "Др Драгиша Мишовић", и његово здравствено стање је сада стабилно, потврђено је "Новостима" у овој здравственој установи.

Лекари који брину о његовом здрављу незванично јуче су за „Новости“ демантовали спекулације које су се појавиле у јавности да Јовановић има „бенигни тумор кичмене мождине“.

Foto: Twitter/@Ceda_Jovanovic

– Његово здравствено стање је на пријему у болницу заиста било комплексно, са више различитих тегоба које се тешко могу повезати- наводи наш извор из „Мишовића“.-Тегебе које је Јовановић имао могле су да се повезују са последицама ковид-19, који је имао средином прошле године, али су истовремено указивале и на неко акутно стање, због којег је трпео велике болове. Због такве ситуације у његово лечење укључило се више лекара различитих специјалности.из наше установе, али и Клиничког центра Србије. Јесмо имали више различитих сумњи, али су оне после више врста прегледа и детаљних претрага отклоњене, постављене су дијагнозе болести три органа- плућа, дијафрагме и кичме.

Лидер ЛДП има упалу левог плућног крила, микроемболију оба плућна крила и плеуритис. Лекари су убеђени да су све то последице ковид-19 који је Јовановић прележао.

-Он добро реагује на терапију више врста антибиотика, које добија због упале и накупљања течности између два слоја плућне марамице, а прима и антикоагулансе, односно лекове за „разбијање“ ситних угрушака које има у плућима – наводи наш извор.

Јовановићу су санирани и болови, који су највероватније били изавани упалом нерва торакалног, односно грудног дела кичме, због којих је био и на терапји најјачим анестетицима и аналгетицима.