Прочитај ми чланак

НОВА СТРАНКА: Београд се намерно не чисти од снега због грађанских протеста

0

Нова странка оценила је да градска управа "намерно не чисти Београд од снега због данашњег грађанског протеста", док протести у главном граду полако улазе у трећи месец.

„Док нам заменик градоначелника Горан Весић упорно замазује очи тврдњама да је сва расположива механизација већ други дан на улицама, а реалност је сасвим другачија, једини логичан закључак који се намеће јесте да се Београд намерно не чисти због сутрашњег грађанског протеста који полако улази у трећи месец“, наводи се у саопштењу Нове странке.

Нова странка поручила је градоначелнику и заменику градоначелника Београда да не мисле да ће блокадом престонице спречити незадовољство у народу, већ напротив, да ће оно ће само кулминирати.

„Градски одбор Нове странке Београд чврсто обећава и Весићу и градоначелнику Зорану Радојичићу да ће нас сутра на улицама бити толико да ћемо снег утабати уместо њих“, наводи се у саопштењу.

Београђани су, додаје се, и данас сведоци да је стање све горе из часа у час завејане су чак и главне градске саобраћајнице, небројено линија јавног превоза је скраћено, док се на преостале чека и по сат времена.

 

„Да не говоримо о условима вожње са којима су грађани суочени и ако дочекају возила ГСП разваљена врата, рупе на крововима, покварено грејање… Ни Радојичић ни Весић нису ни на трен поменули децу која по овим сметовима треба некако да стигну до школе и из ње се врате кућама, а камоли старије суграђане којима је у потпуности онемогућено обављање свакодневних послова. О приградским насељима да и не говоримо. Ако је судити по линијама јавног градског превоза које су скраћене, њих је власт одавно отписала“, навела је Нова странка.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!