Прочитај ми чланак

Нова победа на суду: Думановићу укинут отказ

0

Покрет Ослобођење објавио је данас да је један од њихових оснивача и бивши припадник Управе криминалистичке полиције Милан Думановић победио у још једном судском процесу против Министарства унутрашњих послова.

Наиме, Управни суд је уважио тужбу Думановића и поништио решење дисциплинске комисије МУП из децембра 2019. године и самим тим укинуо решење о отказу, те наложио полицији да донесе ново решење. Из овог покрета подсећају да су полицајци Милан Думановић и Младен Трбовић отпуштени након што су се јавно успротивили политичким злоупотребама МУП-а од стране Српске напредне странке.

Адвокат Милана Думановића, Владимир Тодорић, рекао је да је МУП сада дужан да Думановића врати на посао.

„Услед апсолутне застарелости дисциплинске одговорности, Министарство унутрашњих послова је такође у обавези да заустави сваки даљи прогон Думановића“, каже Тодорић.

Он објашњава да је ово друга пресуда у корист Думановића у овом случају.

„Још једном је доказано да су откази уручени нелегално и да се закон у случају Милана Думановића крши већ пет година“, истиче његов адвокат.

Думановић је изјавио да је сада огољено јасно да се ради о политичком прогону.

„Све време говоримо да се радило о чишћењу Управе криминалистичке полиције, једног од најважнијих одељења полиције у борби против криминала, од поштених полицајаца. То је спроводила Дијана Хркаловић директно по налогу Александра Вучића“, истиче Думановић.

Према његовим речима, таквим променама у УКП се „отварао простор за криминалне кланове“.

 „Од тог момента, криминалци почињу слободно да оперишу у Србији под заштитом режима. Ради се практично о државном удару, у коме је полиција онеспособљена да ради свој посао“, каже Думановић.

Он је подсетио да је пре две недеље такође победио у судском процесу на основу кривичне тужбе директора БИА Братислава Гашића. Гашић је тужио Думановића након гостовања у емисији „Утисак недеље“, када су изнета сазнања да су СНС и политичке структуре у БИА умешане у трговину наркотицима.

„Суд овим одлукама практично потврђује да је СНС умешана у криминалне радње у Србији“, закључује Думановић.