Прочитај ми чланак

Нова фарса и превара – Вучић: Идемо на изборе (јел на твоје, намештене?)

0

Председник Србије Александар Вучић је рекао на конференцији за медије да је сада јасно да ће бити превремених парламентарних избора, да је само питање месеца када ће бити одржани.

– Ако Брнабић поднесе оставку, СНС неће желети нови мандат, јер смо задовољни радом Ане Брнабић. Имамо онда рок од 45 до 60 дана за одржавање нових избора, а у складу са тим смо спремни да се договарамо са онима који би волели неке градске и општинске изборе, да ли да се одржавају са још неким избори – навео је он.

Foto: Printscreen/Pink

– Насиља је било и превише за ову земљу од деведесетих година на овамо… Дакле, чекаћемо на разговоре да се појаве неки који ће да покажу мало одговорности – рекао је председник.

Вучић је рекао да се нада да ће се ипак пронаћи саговорнике.

– Ако не, идемо на изборе. Ово што је Ана рекла значи да идемо убрзо на распуштање Скупштине, јер постоје рокови. Она подноси оставку, ја као председник имам обавезу да у наредних 30 дана понудим другом премијерску позицију – рекао је Вучић.

Он је нагласио да неће бити прелазне Владе.

– Као председник Републике чекаћу их (представнике опозиције прим. нов.) на разговорима, да не буде да нисмо желели разговоре. Упутићу их да је то једини могући начин да до промена дође, да се добија подршка народа, па да добију мандат за формирање владе. Прелазне владе неће бити, јер за прелазну владу је потребна моја одлука, а такву одлуку никад нећу донети.. О том нема преговора – рекао је Вучић.

Претходно је премијерка Србије Ана Брнабић истакла да као једини излаз из ове кризе види парламентарне изборе до краја године.

– Од 4 захтева један је готово потпуно испуњен, и то је укидање ријалити програма, штпо је усвојила само једна телевизија, Пинк. Ружић је сам поднео оставку, Гашић не знам какве везе има са овим трагедијама. Председник је позвао на разговоре пре 12 дана, нико се није одазвао. Још су и рекли да ће сматрати за издају онога ко се одазове на позив за разговор легитимног изабраног председника. Ја сам спремна да у сваком моменту поднесем оставку. Највећа ми је част што сам имала прилику да радим за своју земљу. Једини начин у демократским земљама да се превазиђе оваква криза је разговор. Ја сматрам да је излаз из ове кризе парламентарни избори до краја године, и остављам председнику да размотри ту одлуку. Избори су једини начин како се на власт долази у демократским друштвима, какво је Србија – казала је она.