Прочитај ми чланак

Ного зове данас на протест: Сви су бесни, чудо да сваки дан нема нека бака Цока

0

- Ако кажемо да су сви на власти олош и криминалци, окретањем главе они неће да престану да нам уништавају животе, морамо да се ми побринемо за то. Да у суботу само 1 одсто народа који је бојкотовао изборе дође испред Скупштине, Вучић ће бити срушен, истиче у ексклузивној изјави за Србин.инфо, доскорашњи народни посланик у Скупштини Србије, Срђан Ного.

– Довољно је да буде народа као 13. априла на митингу опозиције или чак мање. Не знам зашто опозиционе странке не позову народ да реагује, није смисао бојкота пустити Вучића да влада. Или постоје договори да он одради посао. Морамо да спречимо признање Косова у јулу у Бриселу, када је заказан састанак. Само је потребно да се појавимо на улици, нисам очекивао толике опструкције медија и политичара против скупа испред Скупштине, а сви су радили на саботирању тог догађаја, сем Србин.инфо нико не преноси да истрајавамо 24 сата на улици. Народ има моћ, неће то урадити нико други осим нас. И шта после Вучића?

Зато инсистирам на гаранцијама, не може да буде све лошије и лошије како се власт мења. Закон треба да буде исти за све, народ је жељан правде и никоме није добро у Србији. Све је упропаћено, немамо времена да се бавимо децом, отимају нам децу, политичари се не лече у Србији, извршитељи 2 милиона рачуна држе у блокади и отимају хилладе некретнина. Једна је баба Цока, њој капа доле, чудим се да сваки дан нема нека бака Цока“

Шта ако Вучич под изговором короне, као Мило забрани окупљања?

– Имамо понављење изборе, зато не може да нас затвори одмах. Немамо тренутно ни Скупштину ни Владу, јер им је истекао мандат, имамо правни вакум. Не знам колики је праг толеранције народа, сви су кивни и бесни, очајни, али анестезирани, држе народ у идеји да не може ништа да уради, нема ни синдиката, разбијене су све заједнице, али народ је најопансији кад ћути. Сад смо у тој фази, каће Ного и закључује:

– После свих нерегуларности, сада су нерегуларности и после избора. Понављају се на чак 200 места, то је рекорд, а и сада Вучић има простора да још неког уведе у Скупштину. Што се Шапца тиче, не може да буде толико нерегуларно на локалном нивоу, а да је све у реду на републичком. Очигледно је са Зеленовићем направљен договор да сруши бојкот, да ће му дати место градоначелника Шапца. Избори немају смисла у Србији. Исто се радило и на претходним изборима, као и у време Демократске странке. Одлучивање мора да се врати у руке народа!