Прочитај ми чланак

Ного отворио карте: Ево шта мисли о позиву који му је упутио Савез за Србију

0

- У историји Србије није било оволико анархије и рурушен државни систем, као овде од 3. јуна до данас јер је Влади и Скупштини истекао мандат. Вучићу се вратила корона, Чеда има упалу плућа и корону, а видели смо да је стајао поред Вучића на изборном слављу СНС, за Србин.инфо рекао је Срђан Ного коментаришући чињеницу да српски председник Александар Вучић се не појављује у јавности већ дуже време.

Говорећи о тек завршеним републичким, покрајинским и локалним изборима Ного је истакао да су то били најлуђи избори у историји српског парламентаризма подвукавши да се на њима десила и озбиљна изборна крађа, те да су због тога самим тиме и обесмишљени.

– Све мање људи из године у годину гласа, број лица се смањује и због одласка из Србије, али из тог гласачког корпуса власт захвати и дели себи или неком подобном. И 2016. су тако на силу убацили листу Чеда-Тадић-Чанак који нису прешли цензус. За Чеду сада није гласало ни 300 људи, али они ће приказати колико хоће уз крађу. Амерички амбасадор Годфри директно је нарушио изборни процес, договарао са Вучићем и Зеленовићем да он разбије бојкот и изађе на изборе у Шапцу, а обећано му је место градоначелника. Наравно, и ту је дошло до крађе“, додао је народни посланик управо завршеног сазива Скупштине Србије, Срђан Ного, који од 20.јуна непрекидно протестује испред Скупштине.

Савез за Србију је упутио позив за формирање Српске опозиције од стране свих партија и појединаца који су бојкотовали изборе 21. јуна?

– Бојкот опозиција је прекршила Уговор са народом јер су говорили да неће дозволити да се формира власт на крађи избора, а од избора су у земљу пропали или причају о корони или нешто славе. И листе које су учествовале на изборима се не буне, а били би у парламенту да је мања излазност. Да ли је могуће да је Шешељу, Радуловићу, Милошу Јовановићу све ок? Можемо да спречимо сви заједно формирање власти. Србин.инфо би сигурно преносио улазак свих опозиционара у Скупштину, ако нико други од медија неће. Не могу да верујем да нико од опозиције неће да спречи формирање власти на основу покрадених избора и издају државе и да допуштају да Вучић у овом међупростору стави тачку на Космет!

Иде нам промена Устава, а они ћуте, пустили да му прође крађа, повукли су се. Или сте за Вучића или против њега. Сада или никада, а не за 18 месеци да се скупи опозиција и да се дели плен. Народ не може да чека 18 месеци, да све банкротира, пропадне, распадне се Србија, јер смо на ивици нестанка! Свима је лоше, имамо хиљаде људи које су извршитељи истерали из домова, лекари су бедно плаћени, полицајци, војници…

Нека дођу овде испред Скупштине. Шта чекају? Сви су против оваквог правосуђа, и народ и опозиција. Народ кипти, питање је тренутка када ће да експлодира. Сви заједно можемо да решимо проблем. Овде сам од 20. јуна и нисам имао контакт са било ким из опозиције. Народе, дођите увече кад захлади, после посла, сваки дан смо овде, а нико не извештава осим Србин.инфо. Ако нас се скупи довољан број, улазимо у Скупштину, можемо и да поновимо изборе“, поручио је Ного и најавио у суботу од 18 часова поново веће окупљање народа.