Прочитај ми чланак

Ного открио: Захваљујући вештачењу Мирјане Лабовић обустављен процес против Карића

0

Домагој Маргетић је казао да му је Цвијан дао одређену документацију, између осталог и о ослобађању Богољуба Карића, и пребацивању кипарских пара, између осталог и милијарду евра из афере Мобтел.

Као Народни посланик сам највише говора и посланичког рада посветио правосуђу о борби против криминала. Од 2016. сам говорио о Мирјани Лабовић, судском вештаку за економију Градског завода за вештачење.

Поменута Мирјана Лабовић вештачила је у више спорних и важних случајева. Захваљујући њеном вештачењу тужилаштво је одустало од поступка против Богољуба Карића. Вештачила је у случају АТП Војводина.

У поступку против власника Цертуса на главном претресу је признала да није вештачила по правилима струке, него је по налогу судије селективно користила документацију како би се наместили докази против окривљеног. Записник са тог суђења је потом фалсификован и ја сам објавио доказе о томе.

Иначе Мирјана Лабовић вештачи 30 година, са фалсификованом факултетском дипломом. Чак је и министарство просвете, штитећи њу и јавног тужиоца Првог ОЈТ Љубивоја Ђорђевића, који такође има фалсификовану диплому, покушало да слаже Народну скупштину.


Градски завод за вештачење је у власништву града Београда. Од када је откривено да Мирјана Лабовић нема диплому, свака градска власт – и Драган Ђилас, и Синиша Мали, и Горан Весић, су штитили Мирјану Лабовић. Она је очито служила да вештачи по потреби.

Синиша Мали и Горан Весић су наредили Мирјани Лабовић да вештачи у корист Карића.

Градски завод за вештачење ради и процену око Аде Хује и Луке Београд, где је од 2008. године покушај да се отме 37 хектара државног земљишта, и припоји Луци Београд. Шта мислите који вештак? Баш на тој локацији, нимало случајно, пронађено је тело Владимира Цвијана.