Прочитај ми чланак

Ного најавио 2017, сада се обистињује: Овако Сорош управља Србијом (ВИДЕО)

0

Као што сам најавио, америчке институције се ослобађају од Сорошевог утицаја. УСАИД се неће више користити за уништавање суверених држава, разградњу породице, и хришћанских вредности, нити ће служити за извлачење новца за терористичке активности глобалиста.

Преко УСАИД -а Сорош и глобалисти су спроводио своју агенду широм света, окупирали државе и пљачкали новац америчких пореских обвезника, извалечећи га преко пројеката да би финансирали, између осталог, и терористичке организације попут Антифе, истиче народни посланик Срђан Ного.

https://www.propublica.org/article/new-trump-appointee-to-foreign-aid-agency-has-denounced-liberal-democracy-and-our-homo-empire/amp?__twitter_impression=true

– У то су умешани и највиши функционери у Србији, и актуелне и бивше власти, као и државне компаније и одређени број наших тајкуна. Подсећам на мој говор од 29.6.2017. године приликом избора Ане Брнабић за председника Владе (више од пола је цензурисано, није забележено на снимку и у странама белешкама скупштине, што је незабележени скандал), који се односи и на ову тему:

“Колико сте извода из јединственог бирачког списка својеручно потписали у складу са законом? Као министар за државну управу на незаконит начин сте закључили јединствени бирачки списак јер су штампани изводи за бирачка места били скенирани без својеручног потписа и отиска печата.
То није у складу са законом, на шта смо и указивали у РИК. То су фалсификати, при чему су штампани изводи за КиМ били нетачни и непотпуни. То је, иначе, и кривично дело састављања нетачних бирачких спискова. Запрећена казна је до три године затвора. Ево је и кривична пријава поднета против вас, управо данас, ја сам је поднео Првом основном тужилаштву. Значи, добићете је вероватно на увид.

Даље, овде доста говорите о раду министарства и нарочито о е-инспектору. То је овај програм где повезујете управне инспекције. Хтео бих да се осврнем на то. Децембра месеца, 16.12, на тендеру посао је добила фирма „Проинтер“. То је фирма Слобе Квргића и Славише Кокезе. Међутим, ви поништавате тај тендер где су они понудили 130 милиона динара и 27.3. на новом тендеру дајете посао фирми „Енетел солушн д.о.о.“. Значи, Славиша Кокеза и Слоба Квргић су нудили 130 милиона динара, „Енетел“ је понудио 200 милиона динара и добио је посао.

Грађани да знају, највећи посао се добија на одржавању софтвера.

Ту је највећи новац, јер на одржавању једино понуђач може га одржавати, али пре свега е-инспектор омогућава власнику увид у све могуће управне поступке, огромну моћ информација. Фирма „Еметел“ је у власништву Ненада Ковача, званог Неша роминг. У каквом сте односу са Ненадом Ковачом? Да ли га лично познајете? Он је кум Николе Петровића, који је кум Александра Вучића, човек чије смо разговоре пуштали из операције „балкански ратник“, да је прао новац за Дарка Шарића.

Занимљиво, он купује фирму од Тахира Хасановића „Цертус“ 2007. године, то је ова за мобилно плаћање, и припаја је „Ланусу“, која је власник „Бусплуса“, тако да је вишеструка повезаност.

Сада вас питам, својевремено је била афера „Континентал виндс“, да ли је Ненад Ковач човек који је тражио рекет од „Континентал виндса“? Ви сте говорили истину када сте рекли да Никола Петровић није тражио тај рекет, јер Никола није то радио, али је то радио Ненад Ковач. Он је то радио још у време Микија Ракића. Све стране амбасаде и све фирме које послују са „Телекомом“, са телекомуникацијама, са енергетиком у Србији, знају за сарадницу Ненада Ковача, која са бележницом обилази, каже колико се увећавају фактуре и где се уплаћује разлика за добијање посла са јавним предузећима. То ради Ненад Ковач. Бојан Пајтић није смео, наравно, њега да повеже, због њихових веза. Али, одговорите, да ли је Ненад Ковач тражио рекет?

Где је исказ Лидије Удовички, која помиње њега, а не Николу Петровића? Значи, њему сте дали посао, отели сте од Кокезе и Слобе Квргића и дали сте њему е-инспектор.

Зашто селите директорат за е-пословање у своју надлежност? Да ли можда због посла УСАИД са правосуђем, вредног 15 милиона евра, где ће се УСАИД-у омогућити увид у све поступке пред судовима у Србији? Коме намеравате да дате, да ли поново Ненаду Ковачу намеравате да дате тај посао?

Е, ту долазим до тога зашто честитам Александру Вучићу и зашто честитам њему на предлогу да ви будете мандатар. „Континентал виндс“ му је био камен о врату. Са том афером он је био у проблему и био је уцењен. Могао је он да постави неког другога. И Зорана Михајловић има исте квалификације као и ви, исте стране спонзоре и менторе, а много је јача и дуже у Влади него ви, али ви сте били право решење, зато што већ од сутра ви више не можете да будете сведок за „Континентал виндс“. Ваш кредибилитет ће бити много мањи од кредибилитета једног Велимира Илића, да изјавите да је Ненад Ковач човек који је тражио рекет. И ту је генијалност Александра Вучића. Он је прешао и Скота, и стране амбасаде и извукао се из непријатне ситуације. За три, четири месеца, за шест месеци, када ви не будете више ништа у овој држави, он је изашао потпуно слободан из ове афере и браво за Александра Вучића.

Сада ми је јасно откуд Весић, откуд такви ликови у вашој власти. То је добро за њега лично, али је катастрофа за грађане Србије. Борићемо се против такве политике и против таквог криминала.“, рекао је тада Ного.