Прочитај ми чланак

Ного и Радојичић пуштени да се бране са слободе

0

БИВШИ посланици Срђан Ного и Зоран Радојичић саслушани су јутрос у Вишем тужилаштву у Београду, због сумње да су позивали на насилно рушење уставног уређења.

Након тога тужилаштво је укинуло решење о полицијско задржавању и они су пуштени да иду кући.

Foto: Srbin.info

Портпарол тужилаштва Ирена Бјелош прецизирала је у изјави за Танјуг да су Ного и Радојчић саслушани поводом кривичног дела позивање на насилну промену уставног уређења у покушају.

Након тога је тужилаштво донело решење којим се укида решење о њиховом задржавању (до 48 сати) од 3. августа.

Њих двојица су били (задржани) ухапшени у понедељак Сарајевској улици, непосредно пред формирање новог сазива Парламента, пошто је Ного претходно најавио да ће нове посланике гађати из пејнтбол пушке.

Изјаве адвоката после саслушања Зорана Радојичића: Одмазда режима и политички прогон

Послушајте изјаве адвоката бившег посланика Зорана Радојичића, Огњена Ђурића и Стефана Радивојевића, који је јутрос 5. августа саслушан у Палати правде.

Они су истакли да је у овом предмету, баш као и у монтираном процесу против Срђана Нога, реч о одмазди режима и политичком прогону, што је незабележно у модерним европским државама.

Испред Палате правде налазе се и грађани који су дошли да подрже Нога и Радојичића. Шта су још изјавили адвокати и окупљени, погледајте у видео прилогу.