Прочитај ми чланак

Нису хтели на Вучићев митинг, па им угасили радна места!

0

Сектор за информатичко- комуникационе технологије Града Ниша је овог четвртка расформиран, а запослени су се поводом тога обратили и градоначелници Ниша Драгани Сотировски у писаној форми. Они сумњају да је сектор угашен јер су одбили да иду на митинг Српске напредне странке заказан за 26. мај у Београду.

– Према Вашем јавном обавештењу на конференцији за новинаре у коме сте замолили запослене који трпе притисак због одбијања одласка на митинг да Вас о истом обавесте, обавештавамо Вас да је на руководиоце, шефове и координаторе бившег Сектора за информатичко-комуникационе технологије вршен притисак уз назначавање да ће због неодласка на митинг 26. маја 2023. године бити последица. Како су помеути одбили одлазак на митинг, последице су уследиле у виду гашења Сектора, након чак 26 година рада и развијања и одржавања ИКТ система Града Ниша, као система од посебног значаја. Запослени су распоређени у оквиру других сектора – наводи се у допису који су запослени у овом Сектору послали градоначелници Ниша Драгани Сотировски.

FOTO: Privatna arhiva

Задужења ове Службе су, барем према ономе што се наводи на сајту Градске управе Ниш, послови на пројектовању, аплицирању и одржавању информационо-технолошког система и географског информационог система за потребе органа Града, послови на обучавању корисника за коришћење информационог система, а између осталог и учешће у припреми документације за јавне набавке из надлежности Службе.

Због гашења радних места у ИКТ Града Ниша радници су огорчени, а ми вам преносимо објаву једног од њих на друштвеним мрежама:

фото: Фејсбук

 

 

– Данас је после 26 година рада угашен Сектор за ИКТ Града Ниша, коме и ја припадам. Сектор је расформиран, а радници су прераспоређени на друга радна места. У овом времену напредних технологија, неко је проценио да нашем лепом граду не треба ИКТ – наводи се у објави, те се додаје:

– Коинциденција, АЛИ САМО КОИНЦИДЕНЦИЈА је што су дан раније, сви руководиоци из ИКТ-а одбили да иду на сутрашњи митинг у Београд. Ми смо данас са осмехом отишли да преузмемо нова решења, а о немилом догађају обавестили званично градоначелницу, јер је замолила да јој се обрате сви они на које се врше притисци – навео је овај радник и закључио:

– Свим драгим колегама који сутра иду у Београд, а на њих се не врши никакав притисак, желим срећан пут! И те исте колеге молим – погледајте се сада у огледало. Видите ли образе?

Иначе, како се ближи митинг СНС 26. маја, тако испливавају сви видови притиска да грађани, посебно они који су запослени у јавном сектору, присуствују том догађају.

По овом питању се огласила и Тамара Миленковић Керковић, потпредседник Двери и професор на Економском факултету у Нишу.

„Да ли је истина да је mme ноћас расформирала ИКТ службу у нишкој ГУ јер нико од 27 запослених није хтео да иде на контрамитинг? Запослене распоредила у друге службе. Неће ово још дуго mme“, написала је народна посланица.