Прочитај ми чланак

НИШЛИЈЕ током шетње поручују: Вучић и корона иста г****

0

Пети дан заредом у Нишу грађани су се окупили на протесту који се, као и другим градовима у Србији, одржава због незадовољства режимом Александра Вучића.

Foto: Južne Vesti

21.34 – Испред просторија СНС у Нишу нема кордона полиције, а грађани су врло гласни. Најавили су да ће проћи мирно поред СНС, уз повике.

21.15 – Поједини грађани из околних зграда лупају у шерпе када колона прође поред њих на протесту у Нишу.

21.05 – Аплауз и повици недавно преминулом хирургу Миодрагу Лазићу, а потом минут ћутања за доктора који је преминуо од короне.

20.38 – Окупљени на протесту застали су код зграде Суда и позвали грађане на миран протест код полиције и да не желе нереде.

20.24 – Уз повике “Изађите напоље” и “Буди се Ниш” грађани Ниша шетају улицама на протесту.

20.14 – Окупљени грађани су кренули у шетњу. Најављена траса је: Скупштина Града – Обреновићева – Трг краља Милана – Суд – зграда Полицијске управе.

20.00 – Грађани се окупљају испред зграде нишке Скупштине, а како јављају репортери Јужних вести, са разгласа се и вечерас чује музика. Блокирана је и Улица Николе Пашића.

Аплауз окупљених добио је један грађанин који је узвикнуо: “Није битно ко је које идеологије, лево, десно. Сви смо овде из истог циља – зато што смо бесни!”

Пуштају се популарне песме “Систем те лаже”, “Пада Влада” и друге.

Окупљени ће вечерас ићи до зграде Полицијске управе Ниш где ће се обратити и грађанима и полицији.