Прочитај ми чланак

Нишки функционери због кризе себи додели 40.000 дин.,а грађани грцају у сиромаштву

0

Нишки одбор странке Заједно саопштио је данас да су "напредњачки функционери на власти" у овом граду сами себи доделили 40.000 динара како би "лакше превазишли предстојећу енергетску кризу".

Странка Заједно је осудила ову одлуку нишке власти и оценила да су овим функционери на власти „померили границу бахатости и безобразлука“.

„Док грађани грцају у сиромаштву, нишки функционери додељују сами себи новац и дижу границу безобразлука на виши ниво“, наводи се у саопштењу и додаје:

„И док већина грађана на југу Србије грца у немаштини, крпи крај са крајем борећи се за голи живот, док прима зараду са додатком до минималног личног дохотка, функционери у граду на Нишави са примањима од по 100 и више хиљада донели су још једну срамну одлуку и по ко зна који пут гурнули руку у џепве свих, већ сиромашених, грађана Ниша.“

Нишки одбор странке Заједно је навео да су функционери себи доделили 20 хиљада динара и још 20 хиљада првог децембра, а све зарад „лакшег превазилажења енергетске кризе у предстојећем зимском периоду“.

„Дакле, 40.000 за госпођу и 40.000 за господина и њихову децу. А ви грађани Ниша, како сте? Какав ће утицај предстојећа енергетска криза имати на вас и ваше породице“, упитали су у овој политичкој организацији.

„План за превазилажење негативног утицаја енергетске кризе је неопходан за све грађане Ниша, за све раднике и све сељаке, а не само за подобне функционере, којима је битна једино топла столица на којој седе, који немају више трунку срамоте, а ни образа“, додају у нишком одбору странке Заједно.