Прочитај ми чланак

НИШ: Организован протест због медијског мрака, позив на велики протест 8. јуна

0

Удружена опозиција Ниш организовала је данас испред Тржног центра "Калча" другу "Зону слободе", са циљем да укаже на "медијски мрак који влада у Нишу".

Председник градског Инцијативног одбора Странке слободе и правде Бранислав Јовановић рекао је да Ниш није заслужио медијски мрак и терор над опозицијом.

„Ниш није заслужио да има овакву медијску слику из два разлога, због своје традиције и демократичности, и због висине средстава која се издвајају из буџета за финансирање медија. У Нишу се за медије из буџета града издваја близу 100 милиона динара, али то није све. Том износу треба додати и новац који издвајају градске општине и градска јавно-комунална предузећа“, рекао је Јовановић.

Он је истакао да је по износу пара који се из буџета издваја за медије Ниш сигурно рекордер у Србији.

„Ми тражимо појављивање у медијима сразмерно резултатима које смо имали на последњим локалним медијима. Никада нећемо да пристанемо да изадјемо на локалне изборе без слободних медија“, казао је Јовановић.

Према његовим речима, опозиције нема у емисијама на локалним телевизијама од како је крајем прошле године власт у Нишу обелоданила износ намењен медијима и почела да маше тим парама власницима медијских кућа.

Јовановић је рекао да опозиционе странке у Нишу не могу да дођу ни до простора за организовање партијских скупова.

„За време Социјалистичке партије Србије, 1990. године, ми смо добили целу кућу за оснивање прве опозиционе странке. Сада не можемо да добијемо ни сат времена у простору Месне канцеларије. Рекли су нам да немају радника који би нам у 18 часова отворио просторије, кажу да су им радници помрли или отишли у пензију“, истакао је Јовановић.

Како је рекао Јовановић, странци Слободе и правде недавно није одобрена ни сала Скупштине града Ниша, а три месеца није могла да изнајми салу Симфонијског оркестра, јер музичари наводно стално имају пробе.

Јовановић је најавио да ће 8. јуна испред Градске куће Удружена опозиција Ниш организовати велики грађански протест под називом „Стоп терору За Ниш без страха“.

Удружену опозицију Ниш чине Покрет Двери, синдикат Слога, Странка слободе и правде, Нова странка, Демократска странка, Покрет за преокрет, Покрет слободних градјана, Покрет младих „За Ниш без страха“ и Заједно за Србију.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!