Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ РУШИ ВУЧИЋА? Оснива странку, цепа СНС, ево ко још улази у партију…

0

Након дуже паузе, Томислав Николић је преломио и решио да се врати у политику. Окупио известан број присталица и симпатизера Српске напредне странке.

Бивши председник Србије Томислав Николић враћа се у политику, кажу поједини извори из окружења бившег председника Србије, а преносе медији у БиХ.

Након дуже паузе, Томислав Николић је преломио и решио да се врати у политику. Николић је окупио известан број присталица и симпатизера Српске напредне странке с којима ће оформити нову странку, трећу по реду у његовом богатом политичком опусу. Овој политичкој партији ће се, по свој прилици, прикључити и Велимир Илић, бивши министар за капиталне инвестиције, грађевину и урбанизам као и Саша Мирковић, познати продуцент и политичар, председник покрета Цела Србија.

Извори тврде да ће се тој новој партији касније придружити и градоначелник Крагујевца, син Томислава Николића, Радомир Николић, са својим присталицама из Шумадије.

С обзиром на политички домет и претходни политички ангажман ових политичара, претпоставља се да ће нова странка бити патриотска, русофилска и регионалног карактера, слично политици Милана Стаматовића и његове партије Здрава Србија.

Србијанска партија (СП) како је називају неформално, могла би узети велики део колача и власти али можда још и више опозицији.

На дуже стазе, због свог упоришта на локалу, Србијанска партија би могла постати озбиљна алтернатива владајућој коалицији и нарочито Српској напредној странци.