Прочитај ми чланак

УПРКОС ИЗЕТБЕГОВИЋУ председник Николић у Бања Луци

0

Председник Србије Томислав Николић поручио је бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да нема намеру да одустане од посете Бањалуци 9. јануара, када је прослава Дана Републике Српске.

Наравно да ћу отићи да то обележимо и прославимо, Србија и Српска имају специјалне везе. И не признајем такву врсту уцена – рекао је Николић за један београдски медији, преноси Тањуг.

Изетбеговић је раније у среду позвао Николића „да размисли“ о доласку у Бањалуку на обележавање Дана Републике Српске, 9. јануара.

Господин Николић би требао да дође у фебруару у Сарајеву. Када је у питању долазак у Бањалуку, јавно бих га замолио да размисли о тој ствари. Добродошао је увек, али зарад бољих односа на које се заклињемо сви, нека размисли о чињеницама – истакао је Изетбеговић за сарајевску Н1ТВ.

Према његовим речима, 9. јануар је као празник укинут одлуком Уставног суда БиХ.

Мислим да господин Николић не би требао својим доласком стати на страну нечега што дискриминише било кога у овој држави. Радовало би ми да дође неки други дан и да се не придружује прослави која ће повредити било кога у БиХ – рекао је Изетбеговић.