Прочитај ми чланак

Николић: Пајтић измишља проблем тамо где га нема

0

(Танјуг)

Председник Србије Томислав Николић изразио је данас сумњу у поштене намере оних који најављују Декларацију о заштити права АП Војводине и поручио да војвођански премијер Бојан Пајтић „измишља проблем тамо где га нема“.

nikolic konferencija
„Ми се носимо са много већим алама и силом него што је то Пајтић, који измишља проблем тамо где га нема“, поручио је Николић на заједничкој конференцији за новинаре са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Николић сматра да је у реду и да је поштен човек и онај који каже да треба прихватити споразум, као и онај који каже да не треба.
„Али ако вам се појави председник такозване Владе Војводине и закаже седницу за дан оснивања НДХ, у време када се државно руководство разапиње између жеља и обавеза и мора да одлучи шта да ради и отвара нам се још један проблем, онда почињем да сумњам у поштене намере онога који је то изрекао“, додао је Николић.

Председник Србије је навео да понекад политичари размишљају о себи лично и ономе што их чека у наредним месецима и истакао да уколико Пајтић има других проблема то нису проблеми Србије.
„Ако он мисли да је то одбрана Бојана Пајтића од нечега што се око њега полако припрема, зато што ми се чини да већ сада постоји довољно доказа да није све рађено у складу са законом у влади коју он води, онда немој да покушава да своју одбрану оствари тако што ће да нам запрети“, казао је Николић.

Председник је истакао да ако жели Пајтић поднесе оставку и распише референдум и нек пита грађане да ли је Војводина дискриминисана.

Он је поручио да нема тог човека и да нико није довољно јак и моћан да победи Србију.
И Додик је рекао је да у овако тешком моменту за Србију не треба отварати такве проблеме и позвао на јединство у решавању питања Косова и Метохије.