Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ И БИН ЗАЈЕД: После свега остаје пријатељство

0

Председник Србије Томислав Николић састао се данас са престолонаследником Абу Дабија шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, који му је пожелео добродошлицу, као свом великом пријатељу.

Николић је на састанку у Абу Дабију истакао да му је велико задовољство што је шеик прихватио одликовање, и да му је част што је дошао у пријатељску земљу, у УАЕ, у своју последњу посету.

Канцеларија за сарадњу са медијима председника републике

Председник Србије је захвалио престолонаследнику Абу Дабија што је допринео да односи Србије и УАЕ буду веома интензивни у свим областима.

Бин Зајед је нагласио да му је веома драго што је председник Србије Томислав Николић дошао у посету, присетио се њиховог првог сусрета и утиска који је на њега оставио српски председник, као и Србија и њен народ, а управо је то допринело да њихови односи буду овакви какви су сада — пријатељски.

„Имамо здраве и јаке основе за сарадњу и заједно ћемо их градити. Срећан сам што сам упознао некога као што сте ви и што сам имао прилику да успоставим добре односе са вашом земљом. Свет се мења, и на крају се све своди на пријатељство“, истакао је шеик Нахјан.

Николић је узвратио констатацијом да је данас све мање искрености и да је важно неговати искрена пријатељства.

„Хвала вам на свему што сте учинили за Србију и на напорима које сте уложили да превазиђемо економску кризу у којој смо се налазили“, подвукао је председник Николић, наводи се у саопштењу прес-службе председника Републике.

„Изградили смо мост између наших земаља, ви треба да наставите да градите са нама нове мостове, ви сте учинили много тога за односе наших двеју земаља“, навео је престолонаследник Абу Дабија.