Прочитај ми чланак

Никола Варагић: Ко је заиста Јелена Беговић и шта је њен задатак

0

Нек покушају Александар Вучић и Ана Брнабић да смене Јелену Беговић као што су Басту сменили. Не бих се изненадио ако би се показало да је она њихов шеф.

Све више мислим да је ово са Бастом, а можда и са Вулином, само димна бомба да се у Влади Србије и далеко од пажње јавности остави прави агент страних интереса, упакованих у причу о развоју науке.

Баста је као отворени агент САД, а Вулин је као агент Русије, што значи да ако Вучић или Влада Србије не смени Вулина, а сменила је Басту, онда је то патриотска власт.

Нема везе што у Влади Србије седи Јелена Беговић као министарка науке, технолошког развоја и иновација, да би спроводила циљеве тзв. Четврте индустријске револуције Светског економског форума у Давосу.

Србија је тек трећа држава у Европи која је отворила Центар за четврту индустријску револуцију који је фокусиран, како је истакла министарка Беговић, на биотехнологију и вештачку интелигенцију.

Министарка Јелена Беговић недавно је била у Кини на летњем Светском економском форуму заједно са Швабом.

Министарка Беговић на скупу у Кини: Србија ће развијати биоекономију и привлачити научнике

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић поручила је данас на панелу Светског економског форума под називом „Решење је у биологији“, у Тјенђину у Кини, да ће Србија развијати биоекономију и направити јединствен „биохаб“ у Европи.

Министарка је рекла да ће биотехнологија имати све већи утицај на животе љиди, као и да се Србија налази на одличној позицији у свету, јер се управо ту сусрећу запад и исток, као и југ и север.

Јелена Беговић на панелу Светског економског форума под називом „Решење је у биологији“, Тјенђину, Кина, 27. јун 2023. (Фото: Министарство науке)

„Србија је држава за коју нису потребне визе а то је одлична позиција да започнете нешто што ће постати међународни покретач развоја. Влада је донела одлуку да развија биоекономију и да направи биохаб у Европи“, истакла је Беговић.

Она је рекла да је Влада Србије инвестирала много у науку, изградњу научно-технолошки паркова, али и кроз пројекат изградње БИО4 кампуса, као и да је циљ да се привуку научници који ће радити и стварати у Србији.

„Циљ нам је да окупимо и направимо нови иновациони екосистем у Србији. Заједно са Светским економским форумом отворили смо Центар за четврту индустријску револуцију, трећи у Европи, шеснаести у свету. Фокусирани смо на биотехнологију и вештачку интелигенцију“, рекла је Беговић и додала да су највећи изазови у области пољопривреде и производње хране, медицине, енергетике и заштите животне средине.

Како је навела, у Србији се гради Био4 кампус, платформа која ће окупљати академске грађане, приватни сектор и сву неопходну инфраструктуру, а све уз помоћ владе.

Она је додала са Србија има много квалитетних научника и да се на том плану не почиње из почетка.

„Сабирамо их на једном месту због сарадње. Желимо да направимо центар који ће бити светско место за иновацију, желимо да привучемо људе, не само из региона, већ и из света“, рекла је Беговић, саопштио је њен кабинет.

(Данас)

Светски економски форум воде Клаус Шваб и Јувал Харари који као и остали антихуманисти проглашавају смрт човек и верују да ће настати нешто више, боље од човека, уз помоћ разних технологија, као што је уграђивање чипа у мозак, о чему сањају душевно болесни људи који мрзе Бога и људски род.

И сад траже државе над чијим ће грађанима да спроводе експерименте.

Председник државе Александар Вучић и Влада Србије коју води Ана Брнабић спроводе њихове намере у дело.

Aко их не зауставимо, грађани Србије ће служити као заморчићи за њихове болесне експерименте.

После Кине, министарка Јелене Беговић боравила је у САД где је разговарала са саветницом државног секретара САД и учествовала је на експертском састанку у Атлантском савету који је основан са задатком да промовише НАТО.

Министарка Беговић завршила посету САД

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, завршила је посету САД састанцима у Вашингтону. Данас је разговарала са Алисон Швир, саветницом америчког државног секретара Ентонија Блинкена, а учествовала је и на експертском састанку у Атлантском савету.

„Представили смо Србију заиста у најбољем светлу из два угла – успех у погледу дигитализације, који је Србија остварила у смислу имплементације и дигитализације у основним школама – програмирање, вештачка интелигенција, нешто по чему смо заиста ретки у свету и показује колико размишљамо о будућности, колико узимамо у обзир развој нових технологија и како да припремимо нове генерације за оно што нам долази”, рекла је министарка Беговић и додала да је представљен и цео научни еко систем наше земље и као круна пројекат Био4 „као један пројекат који је од изузетне важности за Србију али и за читав регион, у контексту Отвореног Балкана. Показали смо да Србија јесте лидер у региону, да размишља на далеко, да размишља о будућности и да жели да и даље буде та енергија која читав регион припрема за будућност”, каже Беговић.

Објашњава да амерички саговорници нису очекивали и нису имали информације о томе колико је Србија далеко одмакла и у дигитализацији и у примени вештачке интелигенције али и одлуци да биотехнологија постане једна од битнијих индустријских грана у које је држава спремна да уложи. Када је реч о Атлантском савету који је тинк тенк организација која се бави политичким, безбедносним и економским дешавањима у свету, министарка је разговарала са Јорн Флеком, старијим председником Атлантског савета за Европу.

(Танјуг)

Толико о патриотизму ове власти.

Нек покушају Александар Вучић и Ана Брнабић да смене Јелену Беговић као што су Басту сменили. Не бих се изненадио ако би се показало да је она њихов шеф. А разлог да се смени Јелена Беговић постоји, грађане Србије нико није питао да ли желе да се у Србији отвори Центар за четврту индустријску револуцију.

Сменом министарке Беговић тај центар би се морао затворити, а таквима као Шваб и Хараре или Сорос јуниор, забранити улазак у Србију.

Ако се спроведе тзв. Четврта индустријска револуција у Србији, ако Србија остане полигон за експерименте Светског економског форума и са њим повезаним фармацеутским и биотехнолошким корпорацијама и банкама, неће имати ко да се врати на Косово и Метохију. Прво Београд мора да се ослободи.