Прочитај ми чланак

„НИКО У РЕГИОНУ НЕМА ОВО…“ Чек, па то није Београд на води?! (ВИДЕО)

0

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић, у недостатку идеја за самопромоцију, фотографисање и обраћање јавности пред камерама, често иде "на сигурицу" - обиђе Београд на води и пред екипом новинара које поведе са собом, започне самохвалисање које смо до сада чули небројано пута, да ће ово бити најлепши део, не само у Европи, већ и у свету. Ако ништа друго, демантује га видео снимак који је случајно настао у Тирани.

Већ годинама уназад, када је реч о фамозном пројекту „Београд на води“, за који архитекте и стручњаци тврде да је највећи промашај и да му овде није место, Вучић се хвали како је ово нешто спектакуларно, досад невиђено, да ће бити најлепше шеталиште у југоисточној Европи, па чак и у свету.

– Од прљавштине и ругла створили смо један од најмодернијих и најлепших делова не само у региону, већ у читавој југоисточној Европи – казао је Вучић у најновијем обраћању са градилишта Београд на води.

Нешто слично поновио је у августу, само што је отишао корак даље:

– Од сметлишта, ђубришта, најгорег места, за окупљање најгорих, направили смо једно од најлепших места у Европи и свету – тврдио је.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Ugostili smo danas rukovodstvo Republike Srpske i pokazujemo sve ono čime se ponosimo. Posebno sam ponosan na projekat @belgradewaterfront na ove fantastične, velelepne zgrade, na Klinički centar iza koji možete da vidite i koji gradimo, na sve to što smo promenili u Beogradu. Od smetlišta, đubrišta, najgoreg mesta, za okupljanje najgorih, napravili smo jedno od najlepših mesta u Evropi i svetu. Ovo je mesto gde radi u ovom trenutku 1.700 naših radnika, 1.700 ljudi dobija plate i srećan sam što će ovo biti jedan od najlepših delova Beograda, najlepših delova Srbije. Toranj iza mene biće najviša zgrada u čitavom delu Evrope. Ponosan na Srbiju, ponosan na naše prijateljstvo i bratstvo sa Srpskom. Živela Srbija!“

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Није тешко демантовати Вучићеве неистине, напротив… Довољно је да се случајно на друштвеним мрежама појави снимак из Тиране, са позадином градилишта које бар једнако изгледа као оно на обали Саве.