Прочитај ми чланак

НИКАКО ДА НАУЧИ СРПСКИ Амерички амбасадор давао лекције Карађорђевићу!

0

Још једна брука Карађорђевића! Престолонаследник Александар својим непознавањем српског језика поново је успео да нас обрука, и то пред амбасадором Америке Кајлом Скотом.

page

Још једна брука Карађорђевића! Престолонаследник Александар својим непознавањем српског језика поново је успео да нас обрука, и то пред амбасадором Америке Кајлом Скотом.

Наиме, у четвртак увече на отварању изложбе у Дому Народне скупштине поводом осам деценија од завршетка изградње тог здања амерички амбасадор је са високим званичницима који су дошли на изложбу, а међу којима је било и представника верских заједница, политичара и дипломата, разговаро на српском језику, који он, иначе, течно говори.

Међутим, када је исто покушао да уради и са нашим престолонаследником, уследио је шок. Карађорђевићу, који му је први пришао, Скот се обратио на српском, који, без претеривања, говори као да му је матерњи, а овај је почео да му одговара на енглеском! Наш извор који се нашао на лицу места и био сведок целе те ситуације каже да амерички амбасадор није успео да сакрије изненађење када је чуо да Карађорђевић прича на енглеском.

– Међутим, остао је прибран и није га питао зашто то ради, већ је наставио да говори на српском, док је овај наставио да прича на енглеском језику. Што је најгоре, у разговор се потом укључила и принцеза Катарина, која је попут свог супруга причала на енглеском. Стварно је брука да амбасадор Америке прича српски, а престолонаследник да прича на енглеском. Ово само код нас може да се деси – прича наш извор.

Иначе, жељу да проћаска са америчким амбасадором, осим престолонаследника и принцезе који су му прилазили у више наврата, имао је и Драгомир Карић, посланик Покрета “Снага Србије” !Таман када се Скот ослободио Карађорђевића, придружио му се Карић, који га је молио да дође да одржи предавање на факултету који припада његовој породици! Према речима нашег извора са лица места, Карић је најпре стрпљиво сачекао да се Карађорђевићи одмакну, да би се одмах потом “бацио у акцију” и покушао да искористи близину важног госта.

– Пришао му је пре него што је овај и успео да погледа изложене предмете и одмах почео да га убеђује да дође да држи предавања на његовом факултету. Говорио му је: “Дођите да држите предавање студентима на нашем факултету. Факултет нам је заиста добар и било би нам јако драго да се и ви прикључите групи предавача“. Заиста је био упоран, а Скот се на то само смешкао, не одговоривши му на то ништа конкретно – препричава наш извор.

Опозиција избојкотовала изложбу

Занимљиво је пак да су посланици из опозиционих странака готово потпуно избојкотовали изложбу на којој је представљен део значајног историјског и уметничког богатства кроз аквареле Николаја Краснова, фотографије настанка зграде, као и комади намештаја настали по цртежима Краснова. Тако су се, упркос томе што је позив на отварање благовремено упућен свим посланичким групама, на изложби појавили само самостални посланик Ђорђе Вукадиновић и посланик Двери Срђан Ного. За разлику од њих, било је доста посланика из владајуће коалиције. Ипак, чини се да је од свих њих у изложби највише уживао Маријан Ристичевић, који је све време правио селфије поред експоната и одмах их качио на друштвене мреже.