Прочитај ми чланак

Никад краја чистки Стефановићевих људи у МУП-у: Још једна промена!

0

Бивши помоћник директора полиције Иван Ристић, који је, како се тврди, командовао полицајцима у цивилу који су брутално тукли учеснике прошлогодишњих протеста, разрешен је с места Националног координатора за контролу малог и лаког оружја. На његово место дошао је некадашњи начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић, који сада обавља функцију помоћника директора полиције.

Ристић, иначе Стефановићев блиски сарадник, чије се име помињало у афери у вези са наплаћивањем превоза мигрантима од македонске границе до границе са ЕУ. Он је у јулу прошле године наводно управо због тога смењен с места помоћника полиције и требало је да буде постављен за начелника полиције у Нишу, али је прихватио Пирот.

FOTO: Printscreen

Ристић је у режимским медијима након целе афере са Небојшом Стефановићем означен као власник луксузне виле која се гради надомак Врчина, а чија вредност премашује 700.000 евра. Такође, повезиван је са Вељком Беливуком и царинском мафијом.

Занимљива је и чињеница да је нови Национални координатор за контролу малог и лаког оружја Дејан Ковачевић, поред Стефановића, 29. априла испитан као сведок у вези са случајем инспектора Горана Папића. И Ковачевић је словио за човека од поверења бившег министра полиције, али по Стефановићем одласку из МУП-а смењен је са места начелника УКП.

Подсетимо, Папић је осумњичен да је у априлу 2020. године наредио полицијским службеницима да се блиндирани аутомобил врати десној руци Вељка Беливука Марку Миљковићу, од кога је одузет, те је тврдио да је налог добио од Небојше Стефановића.

Очито да се у МУП-у наставља чистка оних који су остали верни Небојши Стефановићу, а на нова места се постављају они који су окренули леђа.