Прочитај ми чланак

НИЈЕ ПАРАНОЈА: „Промене на Фејсбуку дан после избора у Београду… случајност?“

0

Београд -- Посланица Доста је било Ана Стевановић истакла је на Твитеру да је занимиво то што је Фејсбук вратио, или променио њузфид само дан после избора у Београду.

“Највећи број апстинената је на Фејсбуку, а месецима пре избора до њих нису стизали политички постови овим путем. И после ми параноични”, истакла је Стевановићева.

У први мах она је рекла да је то „занимљивост којој се може дати значење или не мора“, али је касније истакла да је то „превелика случајност“.

“Ви бисте назвали случајношћу, ја занимљивошћу. И то је све. Нити се износе тврдње нити повезаност нужно са нама, нити ишта слично”, написала је она у одговору једном од твитераша.

“Понављам, овде сам изнела ствар која ми је била занимљива и ништа више од тога. Нити повезах с нашим резултатом нити ишта више од тога. Дакле, необичну занимљивост с интересантном временском подударношћу. Највише апстинената је на Фејсбуку, а онаква измена је онемогућавала да било која политичка објава ма које странке дође до њих. И враћено све на старо само дан након избора. Превелика случајност је све то”, додала је она.

Подсећамо, након лошег резултата на београдским изборима оставку је поднело целокупно председништво Доста је било.

Листа „Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате“ освојила је 3,87 одсто гласова на локалним изборима у Београду, чиме је та листа остала испод цензуса.

Иначе, у претходних неколико месеци Фацебоок је експериментисао са поделом Хоме странице на Неwс и Еxплоре Феед, тачније страницу на којој видите постове пријатеља и другу на којој се налазе постови страница.

Експериментом је било обухваћено шест земаља: Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка, а Фејсбук је пре неколико дана објавио да званично прекида експеримент поделе Хоме стране на News Feed и Explore Feed.