Прочитај ми чланак

„НИЈЕ НАРОД НА КОСОВУ ЗА ЏАБЕ ПАТИО да би га Вучић једним потписом отписао“

0

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Србије Александар Вучић доживео фијаско наметањем теме о "разграничењу", пошто се у ту авантуру упустио не питајући никога и без консултација ни са ким у Србији и у иностранству.

Сада за тај фијаско оптужује опозицију и део Српске православне цркве. Скрива се иза најаве да ће расписати референдум на којем ће се народ изјаснити – рекла је Санда Рашковић Ивић у београдској општини Земун током акције Народне странке „Један потпис мења све“.

Потпредседница Народне странке је упитала како би, међутим референдум о Косову и Метохији изгледао у постојећим медијским условима.

– Свако помињање и добронамерно указивање да Вучић као председник Србије даје изјаве које су у колизији са Уставом Србије, Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и српским националним интересима бива провучен кроз блато и медијски сатанизован, и то не само опозиција, него су кренули и на монахе СПЦ – рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је навела да Вучић нема никакву платформу коју му је дала Влада Србије и парламент да би разговарао и договарао се о Косову и Метохији, и додала да је председник Србије покренуо такозвани унутрашњи дијалог који је више личио на монолог.

– Управо да би предупредила блицкриг који се спрема са референдумом, Народна странка је покренула акцију прикупљања потписа грађана „Један потпис мења све“ против чланства самопроглашеног Косова у УН – рекла је Санда Рашковић Ивић и додала:

– Није народ на Косову за џабе патио и истрајавао да би га неко једним потписом само тако отписао и учинио све грађане Србије саучесницима највеће бруке у историји Србије – предаји Косова.