Прочитај ми чланак

Ни афере им не могу ништа: Брнабић, Шапић или Весић на челу Београда

0

Врх Српске напредне странке у наредном периоду требало би да саопшти ко ће из њихових редова бити кандидат за градоначелника престонице, односно ко ће бити носилац листе за изборе у Београду. Како сада ствари стоје, књига је спала на три слова.

Александар Шапић месецима, откако је у мају засео у фотељу потпредседника Главног одбора СНС, фигурира као најозбиљнији кандидат за првог човека Београда. Разлог утапања његовог СПАС-а у Српску напредну странку, тумаче упућени, лежи управо у чињеници да му је обећано место првог међу једнакима у главном граду, где је и најбогатија каса (осим оне републичке).

Шапић, како Нова.рс сазанаје, има највеће шансе да буде носилац СНС листе у Београду, али то не значи да ће постати и градоначелник.

Вечити заменик Горан Весић, деловало је, опет ће остати кратких рукава, али јаком кампањом на друштвеним мрежама „Сићве“ покушава да умије лик и дело и још једном се препоручи за трећу најважнију функцију у земљи, иза неприкосновеног председника и припадајуће му премијерке.

Управо би Ана Брнабић, како сазнаје Нова.рс, могла да помрси рачуне Весићу и Шапићу. Звучи невероватно да напредњаци немају неког мање компомитованог од овог тројца с кормиларом. Њима ни бројне афере о којима је наш портал писао, а на које ћемо подсетити наредних дана (спорна докторска диплома, зидање на Новом Београду Шапића, а где су ово двоје…), изгледа не могу ништа.

Наиме, како тврди извор близак врху СНС, особа која се пита за све у држави размишља да премијерку Брнабић, иако јој је мандат започео пре нешто више од годину дана, измести из фотеље у којој се налази у ону на коју „рачунају“ и Шапић и Весић. То би јој био трећи старт с места премијера, а опет – ваља јој се захвалити за верност Вођи и Партији коју сваки дан несебично испољава.

„Вучић ће, то је ваљда сваком јасно, бити носилац СНС листе. Председничким и београдским изборима припојиће ванредне парламентарне и с места носиоца велике листе напашће опозицију“, открива саговорник Нова.рс.

Разлог за овај маневар лежи у страху од опозиције, која би, ако се неким чудом уједини, могла да направи озбиљну штету владајућој коалицији у Београду. Зато је важно да Вучић стане на чело листе, још једном понуди програм за „спас Србије“ и, уверени су напредњаци, „обрише под“ с опозицијом.