Прочитај ми чланак

(Не)зависно тужилаштво муњевито одбацило кривичну против Александра Вучића!

0

Док воде титоистичке монтиране процесе против Дејана Златановића, Дамњана Кнежевића и осталих ухапшених на Сретење, невиђеном брзином су "независни тужиоци" одбацили кривичну пријаву Усправне Србије против Александра Вучића за кривично дело - Угрожавање територијалне целине (члан 307 Кривичног закона).

Невероватном брзином, никада виђеном у историји српског правосуђа, београдско Више јавно тужилаштво одбацило је кривичну пријаву Усправне Србије против Александра Вучића због кривичног дела Угрожавање територијалне целине из члана 307 Кривичног законика.

За непуних пет радних дана уз, у стручном смислу, бедно и неуко образложење које је потписао заменик Вишег јавног тужиоца Никола Ускоковић, потврђено је да “самостално тужилаштво” није ни више ни мање од продужене руке свог стварног шефа, Александра Вучића.

У образложењу које улази у историју тужилачког бешчашћа и сервилности, констатовано је да не постоје основи сумње да је Александар Вучић извршио кривично дело које му се кривичном пријавом ставља на терет, те да од стране подносиоца пријаве “није достављен ниједан материјални доказ који би поткрепио изнете наводе”.

Ово, наравно, није тачно, али је то много мање важно од наставка кратког и жалосног образложења. Из њега се може разазнати да за ВЈТ “овај непотписани план ниједном својом одредбом, а према томе ни одредбом члана 2 европског плана за нормализацију није у супротности са преамбулом Устава Републике Србије”.

Дакле, ни за Више јавно тужилаштво, као ни за његовог шефа, нема ни најмање сумње да суштинску аутономију Косова и Метохије у оквиру суверене државе Србије, прописану нашим Уставом, треба тумачити као сагласност на независност и територијални интегритет лажне државе Косово, која је дефинисана такозваним европским планом о нормализацији, а који је Александар Вучић у целини прихватио 27. фебруара 2023. у Бриселу.

Усправна Србија ће, након овог трагикомичног решења Вишег јавног тужилаштва, искористити законску могућност и у року од 8 дана упутити образложени приговор Апелационом јавном тужилаштву у Београду, у покушају да се, без обзира што веома добро знамо ко су, шта су и чији су, дође до једине законите и праведне одлуке – кривичноправног процесуирања и санкционисања Александра Вучића.