Прочитај ми чланак

Непознати мушкарци испред Скупштине завртали руку народном посланику

0

Самостални народни посланик Александар Јерковић покушао је јуче да уђе у зграду Скупштине, али су га у тој намери спречили непознати мушкарци испред парламента.

„Полицајци ме спречавају да уђем у Скупштину Србије, мада је по Уставу народном посланику дозвољено да уђе у Народну скупштину у било ком тренутку, 24 сата“, казао је Јерковић.

foto: Twitter

Према Пословнику Народне скупштине, члану 283, народном посланику не може да се ускрати улазак и боравак у згради Скупштине.

„У чему је проблем? Идем на своје радно место“, рекао је Јерковић.

Такође, поменуте мушке особе су одбиле да Јерковићу покажу легитимацију иако су, према члану 66. Закона о полицији, дужни да се пре почетка примене овлашћења представе показивањем службене значке и легитимације.

Подсећамо, на платоу испред Скупштине јуче је одржан контрамитинг напредњака под слоганом „Србија наде“, који је помпезно најављиван као највећи скуп икада. Ипак, од очекиваних 200.000 до 210.000 људи, председника Вучића је испред Скупштине дочекало око 50.000. Иако је скуп почео тек у 19 часова, у престоницу су, из свих делова Србије, грађани пристигли још у раним јутарњим часовима. Цео град је био блокиран још од 14 часова.