Прочитај ми чланак

Ненад Чанак: Црна Гора мора свим средствима да се бори против СПЦ да би опстала

0

Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак каже да се Црна Гора мора се борити свим средствима против СПЦ, да би опстала.

“Када имате црквене скупове са којих се шаљу политичке поруке и ултиматум државним органима као што је био скуп у Никшићу потпуно је јасно да црква као део читаве те политичке бесправне градње, или речено медицинским рјечником тих малигних израслина на државном телу – јасно је да се против тога мора борити свим средствима да би држава уопште опстала – јер ће се иначе претворити искључиво у инструмент за терор над грађанима”, каже у интервјуу за Побједу Ненад Чанак, предсједник Лиге социјалдемократа Војводине.

Foto: Screenshot/Prva TV

Ношење моштију био је увод у крвави распад Југославије када су тадашњи црквени великодостојници носили мошти светаца на замишљеним границама Србије

Истиче да СПЦ није демократска институција њу нису грађани бирали, она је удружење грађана и самим тим нема демократски легитимитет да би била равноправни саговорник унутар једног демократског друштва.

“Ношење моштију био је увод у крвави распад Југославије када су тадашњи црквени великодостојници носили мошти светаца на замишљеним границама Србије и тиме постизали одређени пропагандни ефекат међу становништвом. Мислим да је ово потпуно идентичан рукопис и да у том смислу ни једна држава нема право да ради против уставне ствари, а то је да ступа у било какве преговоре са неким ко за то није овлашћен”, каже Чанак.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!