Прочитај ми чланак

Немци пишу: Вучић и сам имао везе у криминалном миљеу!

0

Председник Србије Александар Вучиц́ објавио је рат мафији и суочио становништво са језивим сликама. И сам је имао везе у миљеу - стоји у тексту "Фудбал, смрт и марихуана" утицајног немачког листа "Франкфуртер алгемајне цајтунг" (ФАЗ).

foto: Instagram

 

Овај немачки лист се осврће на 12. марта 2003. године, када је убијен српски премијер Зоран Ђинђић, а онда наводи да 18 година касније Србију потресају нова открића о везама између државе и организованог криминала.

– У марту 2003. године, усред Београда, усред дана убијен је Зоран Ђинђић, тадашњи премијер Србије. Снајпериста је убрзо ухваћен, а његови саучесници долазили су из миљеа МУП-а Србије и мафије, чије су се структуре спојиле. Ђинђић је морао да умре јер је својим реформским пројектима постао опасан за подземље. Тачно је, међутим, да је и сам Ђинђић морао да склопи пакт барем на кратко у октобру 2000. године – у виду криминалне специјалне јединице МУП-а – да би збацио тиранина Слободана Милошевића и стекао снаге – наводи „Франкфуртер алгемајне цајтунг“.

Како се додаје, 18 година касније у Србији је опет на снази веза између државе и организованог криминала.

– Готово тачно 18 година након Ђинђићеве смрти, Србију сада потресају нова открића о везама између државе и организованог криминала. Лопта се котрљала ка председнику Александру Вучићу, иако у покушају да се одврате контакти између државе и подземља – наводи овај немачки лист.