Прочитај ми чланак

Немци пишу: Побуна грађана против Вучића (ВИДЕО)

0

Немачка државна телевизија ЗДФ направила је прилог о дешавањима у Србији за време трајања коронавируса, а у свом извештају указала је на многобројне нелогичности у систему владавине режима Александра Вучића.

Немачки јавни сервис акценат је ставио на протесте грађана под називом „Буком против диктатуре“, где су становници престонице и осталих градова Србије свако вече у 20.05 лупали у шерпе и звиждали у пиштаљке у знак протеста против мера државе, када би грађани свако вече били затворени у домове, а за време ускршњих празника полицијски час је трајао и до 80 сати.


Немачкој државној телевизији запао је за око и скуп великог броја присталица режима који су морали масовно да долазе у Београд како би пружили подршку напредњачким штрајкачима глађу Александру Мартиновићу и Сандри Божић, упркос томе што епидемија још није прошла и што се преоручује физичка дистанца.

Немачке колеге напоменуле су и чињеницу да су режимски посланици кренули у контраштрајк глађу, као одговор на штрајк глађу једног од лидера опозиције Бошка Обрадовића, који се на тај потез одлучио због несхватљивих одлука Александра Вучића и расписивања избора у доба епидемије, без икаквог компромиса са представницима опозиције.