Прочитај ми чланак

Немања Вучковић: О скупу којег се боје српски непријатељи и непријатељи Србије

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је председник „Студентског клуба” са Правног факултет, Немања Вучковић.

Тема емисије је била положај Срба у региону и одржавање трибине „Положај Срба у Црној Гори” на Правном факултету у Београду.

Мајоризација српског народа у Црној Гори, одавно је попримила елементе шовинизма.

Најава одузимања имовине Српске православне цркве, покушаји рушења српских православних манастира и светилишта, угрожавање српског језика и писма, осуђивање српских лидера и намештање пресуда, насилно наметање Црногорске православне Цркве као аутокефалне, уклањање српског присуства из историје кроз школски систем, забрана уласка у ЦГ српским интелектуалцима на челу са Матијом Бећковићем, преправљање надгробних споменика у циљу уклањања трагова присуства српског идентитета…

Ово су само неки од изазова са којима се свакодневно суочава српски народ у Црној Гори.
Тим поводом, у понедељак 25. новембра 2019. године са почетком у 19 часова у амфитеатру В „Радомир Лукић“ на Правном факултету Универзита у Београду, биће одржана трибина на којој ће говорити:

– Милан Кнежевић, посланик у Скупштини Црне Горе и један од лидера Срба;
– др Александар Раковић, историчар, виши научни сарадник Института за савремену историју;
– др Дејан Мировић, професор Правног факултета Универзитета у Приштини (са привременим седиштем у Косовској Митровици);
– Владан Бојић, адвокат

-модератор догађаја је Немања Вучковић, председник Студентског клуба Правног факултета.

Видимо се!

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.