Прочитај ми чланак

Немања Вучковић лидеру ДСС: Нападате протесте на којима се пева о КиМ!?

0

Одговор студента права професору Правног факултета Милошу Јовановићу на текст у Данасу.

– Поштовани професоре, читајући Ваш текст објављен у дневном листу Данас 15. јула остао ми је горак утисак видевши да нити једном речју нисте поменули студента Правног факултета Универзитета у Београду Вука Оровића, нашег колегу, осуђеног на 30 дана затвора у муњевитом поступку због наводног ремећења “јавног реда и мира”, а који је ухапшен у ноћи између 10. и 11. јула на Славији.

Како смо за свега пар деценија стигли од професора који одбијају да изађу из редова за одстрел и напусте своје ђаке и “који и тад држе свој час”, до тога да професори “посредно одобравају” употребу сузавца старог 30 година, хапшење и застрашивање српске омладине и студената која исказује бунт против неправедног система, а некоришћење гумених метака сматрају “милосрђем полиције”?

Нити једном речју нисте поменули ни то да сам и ја одведен од стране припадника БИА и полиције и задржан 7 часова без икаквог основа, а све због фејсбук позива студентима на „миран скуп“ против лажи, понижења и насиља којима смо изложени годинама. Још више забрињава то што за незрелост оптужујете грађане Србије, као и учеснике протеста испред Народне скупштине, јер сви већ знамо за једног човека коме не одговарају сопствени грађани, а изгледа да сте ви други.

Себе представљате као борца за очување Косова и Метохије у саставу Србије, а потпуно сте се оглушили о апел истакнутих Срба са КиМ (Славише Ристића, Марка Јакшића итд.) да се не учествује на лажним изборима

Један од учесника протеста је и председник политичког савета ДСС професор Милош Ковић, сумњам да за његово учествовање у протестима мислите да је “папазјанија”, а видели смо да се на свим скуповима испред Скупштине гласно певало о Косову и Метохији и поручивало “нема предаје”? Себе представљате као борца за очување Косова и Метохије у саставу Србије, а потпуно сте се оглушили о апел истакнутих Срба са КиМ (Славише Ристића, Марка Јакшића итд.) да се не учествује на лажним изборима и да се не даје легитимит Скупштини која је спремна да трајно де фацто и де јуре отуђи јужну српску покрајину.

Истакао бих још да ваш текст, који схватам као подругивање учесницима протеста, суштински представља само апел за квоту коју је понудио председник Републике Србије, а односи се на понуду за учешће у власти странкама које нису прешле цензус на последњим изборима.

Срдачно,

Немања Вучковић

студент Правног факултета Универзитета у Београду