Прочитај ми чланак

Немања Шаровић: Срамота, Вучић оптужио да је народ крив за ширење пандемије ВИДЕО

0

Председник покрета „Љубав, вера, нада” Немања Шаровић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да одустане од церемоније поводом отварања нове ковид болнице у Батајници јер то не би било примерено у условима ширења пандемије корона вируса и великог броја заражених и умрлих.

„Једноставно, није време. Једноставно, није људски. Нема и не може бити оправдања за држање говора и хвалисање у дану у коме ће број оних који су изгубили битку са ‘невидљивим непријатељем’ можда по први пут бити троцифрен, док ће се број потврђених случајева заразе у 24 сата свакако поново мерити хиљадама”, навео је Шаровић.

Он је апеловао на Вучића да макар један дан ради без светлости медијских рефлектора и да тако, симболично, ода признање свим лекарима и медицинским радницима али и свим другим херојима који „свесно и добровољно” стављају живот на коцку, не тражећи ни мрвицу медијске пажње којом је Вучић непрестано обасјан.

„Сигуран сам да грађани Србије нису заборавили да сте управо ви пре неколико месеци, такође у време пандемије, праћени бројним телевизијским екипама положили камен темељац за изградњу ове болнице, као ни то да сте саме радове на изградњи, више пута, што ноћу, што дању, неуморно обилазили са својим верним сарадницима и новинарима… Немојте страховати ни да је неки неодговорни грађанин заборавио да је Србија, дакако пре свега вашом заслугом ‘економски тигар’ и да нам након деценија ратова, лоповлука и пропадања, сви у региону, читавој Европи, али и много шире, због тога завиде”, додао је он.

Шаровић је подсетио да председник по Уставу изражава државно јединиство и представља Србију због чега је његова обавеза да буде најревноснији у поштовању мера прописаних ради заштите здравља и живота становништва.