Прочитај ми чланак

„Немамо резервну планету, немамо резервни Нови Сад“

0

Немамо резервну планету, ни резервну Србију нити резервни Нови Сад. Зато се морамо заједно супротставити напредњачком екоциду нашег града - поручили су данас из Градског одбора Странке слободе и правде Нови Сад.

Из ССП честитали су данас свим суграђанима 5. јун, Светски дан заштите животне средине и пожелели свима што бржи одлазак са власти напредних уништитеља некада зеленог Новог Сада.

– Наши суграђани више не могу поднети убрзани нестанак зелених површина и бориће се како за европски стандард, тако и за европски квалитет животне средине, јер географски, Србија је у Европи. Ми имамо План за Дан после, план како да Нови Сад поново буде зелени град – поручили су из ССП.

А овај план подразумева минимум 25 квадратних метара зелених површина по становнику града и очување тзв. градских шума на ободу урбанизованог дела града, приликом раста и развоја града.

– Међусобно повезивање градских зелених површина дрворедима чиме се омогућава циркулација свежег ваздуха ка градском језгру и ниже температуре током летњих месеци. Формирање кишних башти, односно зелених површина које су у директном контакту са тлом ради прихвата, усмеравања и одвођења вишка воде насталог великим кишама – истичу.

Део плана је и заустављање сече вишедеценијских стабала зато што вишедеценија старо и здраво стабло са својом разгранатом крошњом вреди као неколико младих садница.

– Погледајте око себе и видећете шта је све за ових 9 година напредњачка власт урадила. Њихови џепови су све пунији, зеленила у граду је све мање, док бетон прелива – закључили су из ССП.