Прочитај ми чланак

НЕМАЧКИ „ЗДФ“: Српска власт крије број умрлих од короне

0

Када је премијерка Србије у жаришту короне у Новом Пазару стала пред микрофон, љути грађани скоро да нису могли да се смире. Довикивали су имена мртвих, преминулих од Ковид-19, због лошег управљања и корупције.

Лекари су се окретали премијерки, бројке оболелих и умрлих су „прешминкане“ и ситуација је гора него што Влада жели да призна – наводи се у видео прилогу немачке телевизије „ЗДФ хојт“, која је извештавала о актуелној ситуацији у Србији са коронавирусом, наводећи између осталог, да је ублажавање мера због избора допринело све већој зарази вирусом.

– У Европи постоје земље у којима се региструје пораст броја инфицираних, Србија на пример. После кратког „локдауна“, скоро се и вратио свакодневни живот. Са изборним журкама пре две недеље или пуним фудбалским стадионима. Влада сматра да је ситуација под контролом, али по том питању у међународној заједници расте сумња – наводи се у извештају немачке телевизије.

У видео прилогу који су становници Немачке имали прилику да виде, доминирају слике из Новог Пазара, звиждуци премијерки и министру здравља и сведочења људи који тврде да има много више умрлих него што српске власти приказују.

– Слике из болнице очигледно показују да је здравствени систем преоптерећен. Препуна одељења, недостаје материјал, а и особље, јер су и они често сами инфицирани – наводи ЗДФ и додаје:

– Пораст инфекције је почео непосредно пред парламентарне изборе. Ублажавање мера против короне је помогло владајућој странци председника Вучића у победи. Са трубачима се славило, а након тога су се разболела три члана Владе.

Телевизија констатује да је у Србији поново обавезно ношење заштитних маски, као и то да је Европска унија демонстративно упозорила своје грађане у вези са путовањима у Србију.