Прочитај ми чланак

Немачки амбасадор демантовао нон-пејпер: Лажна вест!

0

Амбасадор Немачке на Косову Јорн Роде демантовао је да такозвани "нон-пејпер" документ, који је објавила Коха Диторе, а у којем се "скицира" решење дијалога Београда и Приштине.

„Такозвани „немачко – француски“ нон-пејпер објављен од стране Коха Диторе“ је фејк њуз! Могао би бити документ, али сифгурно није немачко – француски. Сва наша подршка иде дијалогу који води ЕУ и Мирослав Лајчка, као што је немачки министар спољних послова Мас поново нагласио прошлог четвртка у Приштини“, написао је на Твитеру амбасадор Немачке на Косову. .

Редакција приштинског листа Коха добила је, наиме, документ за који наводе да је „нон -пејпер“, а који су саставиле Немачка и Француска, у склопу заједничке иницијативе ове две државе за наставак дијалога Београда и Приштине и његово закључивање коначним споразумом.

Главни и одговорни уредник Кохе Агрон Бајрами је на свом Твитеру издвојио неколико тачака тог документа међу којима су да ће Србија и Косово поштовати међусобни суверенитет и интегритет, да ће постојати Аутономна област Северно Косово, Митровица као царинска зона, да ће сви претходни договори морати да се испуне, да ће договор бити постигнут до фебруара 2022, а до тада ће постојати мораторијум на лобирање за и против признавања независности Косова.