Прочитај ми чланак

НЕМА ВИШЕ ТЕНЗИЈА Опозиција одбранила плато испред Скупштине (ВИДЕО)

0

Народни посланик ЂорЂе Вукадиновић је рекао за Србин.инфо испред Скупштине да је Вучић у обраћању нацији позвао своје присталице да се разиђу и да није рекао да се поново окупљају, док је Мартиновић пренео његову поруку, али позвао на ново окупљање. Пита се због тога "ко од њих двојице лаже?"

Испред зграде Скупштине Србије окупиле су се присталице Српске напредне странке (СНС), али и особе које су дошле да пруже подршку лидеру Двери Бошку Обрадовићу, као и још једна група људи.

Подсетимо, посланици Сандра Божић и Александар Мартиновић су ступили у недељу у штрајк глађу на степеништу Скупштине Србије захтевајући да тужилаштво покрене поступак против особа које су учествовале у нередима током скупа који су у петак испред тог здања организовале Двери, захтевајући одлагање избора и одустајање од усвајања измена изборних закона.

ФОТО: Н. С.

На степеништу Скупштине у недељу је први почео штрајк глађу самостални посланик Миладин Шеварлић због непримењивања Резолуције 1244 на Косову и Метохији и кршења територијалног интетгритета и суверенитета Србије, али је од штрајка данас одустао.

Њему се у знак подршке придружио посланик и лидер Двери Бошко Обрадовић који захтева обустављање изборног процеса.

Жандармерија раздвајала грађане

А како су се испред Скупштине нашли супротстављени грађани, међу њих је ушла Жандамерија, која их је раздвојила.

Након што је жандармерија раздвојила присталице Српске напредне странке и оних који су дошли да подрже Бошка Обрадовића, уследила је нова интервенција, па су тако активисти СНС потиснути ка парку, одакле су наставили да скандирају против лидера Двери.

За то време, док су присталице напредњака скандирале, посланици владајуће странке су се поређали на степеништу испред дома Народне скупштине, те су тако Владимир Ђукановић, Маријан Ристичевић, Владимир Орлић и остали пружали подршку Мартиновићу и Сандри Божић.

Напредњаци вређали Обрадовића и преко разгласа

Након што је полиција спровела присталице Српске напредне странке до парка, један од њих је узео мегафон, те је преко њега вређао лидера Двери Бошка Обрадовића.

Упућивали су му разне поруке, међу којима су се издвојиле оне којима је Обрадовић позиван да дође код њих, а један од актиста СНС му је поручио: „Дођи код нас, ми смо Маријанови другари“.

А након што су вређали Обрадовића, уследио је сканидрање председнику Србије Александру Вучићу, коме су узвикивали „Ацо, Србине“, те су тако надласали грађане који су скандирали против Вучића.

Напоменимо и то, у 20.05 је члан Савеза за Србију Срђан Миливојевић најавио да ће доћи да подржи Бошка Обрадовића.

Ђилас дошао да подржи Обрадовића

Поред Срђана Миливојевића, организатора скупа подршке Бошку Обрадовићу, уз лидера Двери су стали председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, као и заменик председника те странке Борко Стефановић

Активисти СНС су Ђиласа дочекали увредама и погрдним скандирањем, на шта се он није превише обазирао, већ их је дочекао са осмехом.

Активисти СНС су Ђиласа дочекали увредама и погрдним скандирањем, на шта се он није превише обазирао, већ их је дочекао са осмехом.

Обрадовићеве присталице рашириле заставе

У појединим тренуцима, иако их је било нешто мање, присталице Бошка Обрадовића су му пружале подршку скандирањем „Бошко, Србине“, али су и скандирањем показивале шта мисле о Александру Вучићу. Такође, као вид подршке лидеру Двери рашириле су тробојке.

Након тог призора су активисти СНС преко разгласа пустили „Марш на Дрину“, на шта су им грађани који су дошли да подрже Бошка Обрадовића добацивали: „Где вам је застава?“

Инцидент испред Скупштине

Током скупа испред Народне скупштине у једном тренутку је дошло до комешања присталица СНС и симпатитера опозиције, али на срећу, он није трајао дуго. Брзо се и умешала полиција, направила је тампон и зону и тако је брзо раздвојила две стране.

После тог мањег инцидента полиција није ништа препуштала случају, па је испред Скупштине дошло још униформисаних лица како би спречили било какво комешање.

Недуго након тога, отприлике када се завршило обраћање председника Александра Вучића, који је истакао да је на скупу било 5.790 присталица СНС, а 65 симпатизера Двери, активисти напредњака су се разишли, чиме је и окончан овај скуп.