Прочитај ми чланак

НЕМА ВИШЕ ПРЕЛЕТАЊА Дачић и Вучић званично ће разговарати о заједничкој листи

0

Председништво Социјалистичке партије Србије (СПС) једногласно је подржало предлог председника Ивице Дачића о стварању заједничке изборне листе са Александром Вучићем и Српском напредном странком (СНС) за предстојеће изборе, те је овластило Дачића да о томе разговара са Вучићем.

Како се наводи у саопштење, Председништво СПС-а је оценило да је коалиција са СНС-ом и Вучићем у протеклих седам година одлично функционисала у интересу развоја Србије и заштите националних и државних интереса.

„Тон таквој сарадњи давали су Александар Вучић и Ивица Дачић, својим личним односима и заједничким ангажовањем на бројним државним питањима“, навело је Председништво СПС-а.

Председништво СПС-а је осудило тврдње посланице Маринике Тепић на рачун Ивице Дачића о куповини повлачења признања Косова.

„Циљ таквих напада и лажи јесте заустављање кампање отпризнавања, што потврдјује да су у Приштини албански сепаратисти и терористи једва дочекали изјаву Маринике Тепић. Имајући у виду да је она била и предлагач Декларације о признавању геноцида у Сребреници, јасно је да она, њен шеф Драган Ђилас и Савез за Србију, раде против интереса Србије“, наводи се у саопштењу.