Прочитај ми чланак

НЕМА НИ СРЕДЊУ? Вучевић завршио гимназију на словачком…

0

Образовање високих функционера Српске напредне странке већ годинама изазива згражавање дела јавности. Највећи део њих је дипломе прибављао у касним тридесетим или четрдесетим годинама, а 99 одсто њих на приватним факултетима: Небојша Стефановић, Милорад Грчић, Драшко Марковић (Телеком), Братислав Гашић, Александар Шапић... Листа је бесконачна.

Милош Вучевић је једини човек из Новог Сада који никада није напуштао свој град, али је стекао диплому средње школе и факултета у другим местима (и на језицима које је питање да ли зна да „бекне“).

Када је у питању министар одбране, више пута се постављало питање зашто би се неко из Новог Сада (и утицајне породице) са новосадског Правног факултета пребацивао на Крагујевачки. Одговор би могао да лежи у чињеници да је Правни факултет у Крагујевцу деценијама словио као место где се купују испити, због чега су многи наставници завршили у затвору и у оптужницама. А објашњење шта се десило па је Милош Вучевић морао у Крагујевац се наслућује када се види да је имао проблеме већ у средњој школи!

Горан Јешић, некадашњи председник општине Инђија и функционер Демократске странке, на свом твитер профилу је написао да је Вучевић ишао у гимназију у Бачком Петровцу у којој се настава врши на словачком језику.

Неспорна чињеница је да је млађани Милош Вучевић имао проблем да заврши средњу школу у Новом Саду и да су га због тога родитељи пребацили у гимназију у Бачком Петровцу. Оно што није јасно је да ли су уз разреде у које су ишла деца словачке националности постојали и разреди који су пратили наставу на српском језику. Јер ако нису, то би значило да се Вучевић у Бачком Петровцу није ни појављивао или је експресно научио словачки језик као матерњи.