Прочитај ми чланак

Нема бусева, ни 2,8 милиона евра! Нови хаос власти – опљачкали Београд са Кинезима

0

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да су градска власт и руководство ГСП-а проузроковали директну штету од 2,8 милиона евра, јер нису наплатили пенале у том износу од кинеске компаније „Хигер“ због кашњења испоруке 144 аутобуса за јавни превоз.

„Рок за испоруку кинеских аутобуса је истекао 2. октобра, а испоручено је само 30 од уговорених 174 аутобуса, што је један од разлога због којих је јавних превоз у колапсу“, рекао је Јовановић на конференцији за новинаре испред општине Звездара.

Јовановић је поручио руководству града и директору ГСП-а Радиши Момчиловићу да је неприхватљиво да се пенали кинеској компанији не наплате или да се узму неки аутобуси у компензацији.

„Град мора да наплати све у кешу, јер нам уговор даје право за то, а додатни аутобуси се могу набављати само у тендерској процедури“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да су кинески аутобуси „Хигер“ слабијег квалитета и скупљи од домаћих „Икарбусових“ возила, што је још један доказ да ова власт систематски ради на уништавању домаће привреде и индустрије у Београду.

Јовановић је са одборницима Савеза за Србију у Скупштини општине Звездара излепио просторије улаза у зграду општине налепницама „Бојкот“, чиме је, како је навео, настављена кампања бојкота у престоници.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!