Прочитај ми чланак

Нелегални објекат Шапићевог ујака и даље испред Студењака

0

Нелегални објекат у Студентској улици, власништво ујака Александра Шапића Радета Дедовића и даље није срушен, упркос томе што је раније јавност обавештена да ће он бити уклоњен из непосредне близине "Студентског града" и Политехничке школе.

Уместо тога, на адресу Студенска 45 никла је кладионица што је потпуно супротно у односу на најаве да ће доћи крај нелегалној изградњи на општини Нови Београд.

Још у мају 2017. године, Секретаријат за инспекцијске послове Београда поднео је пријаву надлежном тузилаштву поводом бесправне градње која се догодила у Студентској улици на Новом Београду, а из престоничке управе су тада поручивали да председник општине Нови Београд Александар Шапић мора у најкраћем рику да уклони бесправни објекат. Међутим, иако се око овог случаја дигла велика прашина, са спуштањем политичких тензија на релацији Град Београд – општина Нови Београд и ова тема нестала је из фокуса јавности. Нелегални објекат није у потпуности уклоњен, већ само други спрат, док је остатак зграда остао у потпуности функционалан.

На то подсећа и Добрица Веселиновић, активиста Инцијативе Не давимо Београд, који истиче да је после препуцавања на линији општина Нови Београд – град Београд, претњи кривичним пријавама, дошло до смиривања тензија између двеју управа.

“Око овог објекта се 2017. године подигла пажња јавности, када је после помпезно најављиване борбе против нелегалне градње на Новом Београду. Сви су се примирили до после избора, кад су поново кренули радови, па тако можемо видети да је на месту у близини ‘Студентског града’ и ‘Политехничке школе’ настала кладионица”, рекао је Веселиновић за Нова.рс.