Прочитај ми чланак

Некрофилски билдер рејтинг: Крокодилске сузе Вучића и „нарикање“ за НАТО жртве

0

Док су бомбе падале на Србију, док су цивили и војници гинулу, Александар Вучић је размишљао о томе како да опреми свој велики, тек добијени, нови стан у Београду. Ово је човек који је пре неколико година баш на дан почетка НАТО агресије довео Герхарда Шредера у Београд на СНС конвенцију.

Ово је човек који је дао милионе фондацији Била Клинтона, а који и данас плаћа лобирање и саветовање Тонија Блера. Е баш тај човек, вечерас је приредио још једну фарсу. Уз крокодилске сузе, Вучић је „нарикао“ над жртвама НАТО пакта (његових партнера и пријатеља), рачунајући да ће му бесрамни, некрофилски приступ догађајима из наше блиске прошлости, донети некакве политичке поене.

FOTO: Printscreen/Instagram

 
Овако је вечерас изгледала Вучићева фарса:
 
Свечаном академијом у београдској Комбанк дворани вечерас је обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Председник Србије Александар Вучић је истакао да су НАТО бомбе убијале цивиле, децу.

– Једно дете дневно нам је убијано. То је она најтежа, намучнија и најболнија бројка НАТО агресије из 1999. године. Убијено, заустављено, без икакве своје кривице, никакав грех нису починили, без права на одбрану, и без права на правду – рекао је Вучић.

Он је истакао да за тај злочин нико није одговара, и да је немогуће објаснити то што нам је урађено те 1999. године.

– Миљана Милић, петнаест година, Владимир Милић, дванаест година, Миомир Младеновић, четрнаест година, Драган Димић, три године, Јулијана Брудар, десет година, Оливера Максимовић, дванаест година, Мирослав Кнежевић, тринаест година, Дајана Павловић, пет година, Стеван Павловић, осам година, Марко Симић, две године, Милица Ракић, три године, Иван Иванчић, седам година, Марко Ивановић, три године… И тако, седамдесет девет имена, и то не само српских – рекао је председник Србије.

Казао је да објаснити то данас, ни 22 године после агресије, није могуће.

– Остала су само, као вечни грех, имена – изјавио је председник Србије.