Прочитај ми чланак

Некад уз ЈУЛ, а увек уз Удбу – Саша Јанковић: Атентат на Вучића стваран!?!

0

Некадашњи омбудсман и лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић реаговао је поводом информација МУП-а да је планиран атентат на Александра Вучића.

Јанковић је на Твитеру написао да има потврду да су планови за атентат на председника Србије Александра Вучића стварни, а да детаљи забрињавају.

„Према мојим скромним изворима споља, планови за атентат на Вучића су, по први пут – стварни.

Све информације су стигле из иностранства, домаће службе су потпуно затечене. Како и не би биле? А детаљи забрињавају“, написао је Јанковић.

Подсетимо, министар Александар Вулин рекао је да су службе добиле оперативне информације о постајању организоване криминалне групе која спрема атентат на Вучића.

„Посредством Европола добили смо инфо 14. јануара под ознаком хитно, од једне земље чланице ЕУ, обавештени смо о постојању организоване криминалне групе која за свој циљ има атентат на председника Републике Александра Вучића“, рекао је Вулин.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је Србиај добила информацију да се планира убиство председника Вучића у првој половини фебруара ове године.

Она је гостујући на ТВ Прва казала да је информацију о планираном атентату добила у петак 14. јануара под ознаком хитно.

„Сасвим јасно и недвосмислено да се планира атентат на Вучића, чак и са временом када је планирано убиство – у фебруару ове године“, рекла је она.