Прочитај ми чланак

Нејасноће и „ситни недостаци“ пробног балона под називом „Основни споразум“

0

Текст „европског” предлога „основног споразума Косова и Србије”, 20.1.2023.

Свесни своје одговорности за одржавање мира (Ирак, Југославија, Сирија, Либија, Украјина);

Посвећени доприносу плодној регионалној сарадњи и безбедности у Европи (Косово, Олуја, Масленица);

Схватајући да су неповредивост граница  и поштовање територијалног интегритета и суверенитета (Косово, Ирак, Сирија), као и заштита националних мањина (Срби у Хрватској, Руси у Украјини), основни услови за мир;

Поступање на основу историјских чињеница (Рачак, Маркале, бомбардовање Србије и Црне Горе) и без прејудицирања различитих ставова странака о основним питањима, укључујући питање статуса (Рамбује, Дејтон, ултиматум 1914);

Са жељом да се створе услови за сарадњу партија у корист народа, (уништење привреде у Србији приватизацијом, Газиводе, Трепча, ЕПС на Косову)

Договара се следеће: (као што смо договорили Бриселски споразум и Резолуцију 1244)

Члан 1

Странке ће међусобно развијати нормалне, добросуседске односе на бази једнаких права. (УСА и ЕУ притисцима уцењују Србију за рачун Косова не дозвољавајући Србији ни да говори а камо лида се брани)

Обе стране ће међусобно признати релевантна документа и националне симболе, укључујући пасоше, дипломе, таблице возила и царинске печате. (непостојећа држава Косово* ће признати Државу Србију)

Члан 2

Обе стране ће се руководити сврхом и принципима утврђеним у Повељи Уједињених нација (1244), посебно оним о сувереним правима држава (Косово је срце Србије), поштовању њихове независности (државе Србије), аутономије и територијалног интегритета (Србија је независна држава), праву на самоопредељење (само за оне које подржава колективни запад) и заштити људских права и недискриминације (енклаве у којима више од 25 година живе Срби на Косову?, Срби у Хрватској?).

Члан 3

У складу са Повељом Уједињених нација (1244?), стране ће све међусобне спорове решавати само мирним средствима (не рачунајући притисак НАТО, ЕУ и УСА на Србију) и уздржаће се од претње или употребе силе. (Косово ће да заступа НАТО, УСА и ЕУ)

Члан 4

Странке полазе од претпоставке да ниједна од њих не може представљати другу страну у међународној сфери или деловати у њено име. (непостојеће Косово* престаће да заступа Србију?)

Србија се неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији. (као што се ЕУ и САД неће противити отцепљењу Баскије и Каталоније од Шпаније, отцепљењу Алто Адиђе из Италије, отцепљењу Тексаса и Калифорније од САД, отцепљењу Велса, Шкотске и Северне Ирске од УК, Донбаса, Херсона, Одесе и Лугањска од Украјине, Курдистана од Турске, итд?)

Члан 5

Обе стране ће подржати њихове тежње да постану чланице Европске уније. (Србија нема обавезу поштеног референдума већ прихватамо изјаву председника Месне заједнице)

Члан 6

Иако овај основни споразум представља важан корак у нормализацији, обе стране ће наставити процес дијалога који води ЕУ новим замахом, што ће довести до правно обавезујућег, свеобухватног споразума за нормализацију односа. (Макрон: „нећемо моћи да интегришемо неке државе у наредним годинама или чак деценијама”)

Стране су сагласне да ће у будућности продубљивати сарадњу у областима привреде, науке и технологије, саобраћаја и повезаности, односа у правосуђу и провођењу закона, поште и телекомуникација, здравства, културе, вере, спорта, заштите животне средине, несталих лица. и друге области. слично кроз постизање конкретних споразума (прецизирати у: пренеће без надокнаде све непокретности у власништву, неће тражити накнаду за шта је инвестирала у Косово* ити тражити одштету за 30 година дуго разарање Србије + Србија неће економски блокирати пљачку Косова* коју ће спроводити ЕУ)

Члан 7

Обострано се залаже за постизање конкретних аранжмана, у складу са релевантним инструментима Савета Европе и коришћењем постојећих европских искустава, како би се обезбедио одговарајући ниво самоуправе за српску заједницу на Косову и могућност пружања услуга на Косову (као ЗСО из Бриселског споразума). Косово неке специфичне области, укључујући могућност финансијске помоћи Србије (како би смо наставили да пијемо крв Србији) и директне канале комуникације између српске заједнице и Владе Косова.

Странке ће формализовати статус Српске православне цркве на Косову (Православна црква Косова) и обезбедити висок ниво заштите српског верског (привремено ћемо престати да рушимо српска гробља на Косову*) и културног наслеђа (привремено ћемо престати да преименујемо српско културно наслеђе у Шиптарско), у складу са постојећим европским моделима.

Члан 8

Странке ће разменити сталне мисије. Они ће се налазити у седишту дотичне владе. (допунити: Србија и која призната држава је са друге стране?)

Практична питања у вези са распоређивањем мисија биће обрађена посебно. (читај: остављамо отворена врата за даље уцене Србије)

Члан 9

Обострано је констатована посвећеност ЕУ и других донатора да креирају посебан пакет финансијске помоћи за заједничке пројекте странака за економски развој, повезаност, зелену транзицију и друге кључне области. (ЕУ ће дати 200 милиона Еура помоћи и узеће 280 милијарду Еура само у резервама угља)

Члан 10

Стране ће успоставити заједничку комисију, којом ће председавати ЕУ, која ће пратити спровођење овог споразума. (објективна Европа као 1992-1995 у БиХ, 1992. у Хрватској, СЦГ 1999., изборима у Србији 2012, Бриселском споразуму)

Обе стране потврђују своје обавезе за спровођење свих претходних споразума. (као што је Косово* испунило обавезе из Бриселског споразума?)

Потписници:

НАТО и ЕУ ДА ИЗЈАВЕ: „Мајке ми“

УСА ДА ИЗЈАВЕ: „У Бога ми верујемо“

Косова* ДА ИЗЈАВЕ: „Дајемо све рудне резерве и јавну имовину Србије УСА и не тражимо ништа за то + дајемо топовско месо за Украјину“

Predsednik Republike (Predsednik Vlade) Republike Srbije DA POTPIŠE:

Na osnovu članova 305, 306, 307 i 308, KRIVIČNOG ZAKONIKA („Sl. glasnik RS“, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013, 108/2014, 94/2016 i 35/2019)

…………….

(Ана, Како Вучићу не ради пенкало на овим изнад тачкицама да напишеш твоје име и презиме)