Прочитај ми чланак

ДСС: Неистине и манипулације председника Владе

0

DSS-logo-

Председник Владе Србије Александар Вучић је на прослави годишњице оснивања Српске напредне странке изговорио грубу неистину када је рекао да је раст бруто друштвеног производа од 2,5 одсто, остварен прошле године, „виши него у претходних десет година”.

Подсећамо грађане Србије и председника Владе да је у годинама када је Владу водила Демократска странка Србије редовно оствариван висок годишњи раст бруто друштвеног производа и то између 9,3 и 3,8 одсто! Као и да је незапосленост била двоструко мања него што је данас, после четири године власти Демократске странке и две године власти Српске напредне странке.

При свему, износећи овај нетачан податак за 2013. годину и помињући очекивања за 2016., председник Владе је пропустио да каже да ће ове године, као и 2012., бити остварен пад БДП, а да се по прогнозама Народне банке Србије у следећој очекује стагнација.

Већ данас, после две године власти СНС-а, потпуно је јасно да погрешна економска политика, сведена на штедњу на терет грађана и повећање наплате пореза, без мера које воде развоју домаће привреде, даје изразито лоше резултате: заостајању привреде и осиромашењу становништва.