Прочитај ми чланак

НЕДЕЉА ЗА НАМА Порука за Мила од Срба, Узбуњивач из Крушика и Шешељев ултиматум

0

Погледајте који су догађаји обележили домаћу политичку сцену протекле недеље...

Јавност је највише била окупирана бурним дешавањима у Црној Гори, у суботу је био свенародни и црквани сабор Срба у Никшићу, а пре тога су се у Скупштини Црне Горе могле чути опомене, претње, клетве између Мила и просрпске опозиције. 

Посебно су биле упечатљиве скупштинске беседе Милана Кнежевића,  председника Демократске народне партије и Бранка Радуловића, потпреседника Покрета за промене, које ће се још дуго препричавати.

Огромну пажњу јавности у Србији је изазвала и вест да је суд укинуо меру кућног притвора узбуњивачу из Крушика Александру Обрадовићу, а пресуду је испратио протест народа испред Палате правде који је забележила и камера Србин.инфо.

У дану када је укинута мера кућног притвора узбуњивачи из Крушика, неколико сати раније, одржана је конференција за медије председника Српске радикалне странке др Војислава Шешеља, који је ултимативно и ургентно тражио смену министра полиције Небојше Стефановића кога, како је рекао, прати „веома озбиљна, ужасавајућа афера јер се испоставило да уопште нема високошколско образовање, а камоли докторат“. Такође је споменуо да је споран докторат Гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, а тражио је и реконструкцију Владе до Нове године и смене Вулина, Љајића и Шарчевића (уз Стефановића), због афере „Крушик“ и срозавања нивоа образовања српских ђака што је доказао и велики пад на међународном ПИСА тесту.