Прочитај ми чланак

“Нећу стати, светске берзе обавештене о пословима Брнабића”

0

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, објавила је на свом званичном Твитер налогу, да је обавестила три светске берзе о сумњивим радњама премијерке Брнабић и њеног брата Игора, директора српског огранка фирме "Ассецо".

Наиме, Тепић је још крајем септембра изјавила “да је братија Брнабић детонирала буџет” и истакла да фирма “Ассецо”, у којој је брат премијерке Игор Брнабић директор, из буџета новца грађана добила око 40 милиона евра.

“Управо сам обавестила 3 светске берзе – највећу електронску у САД Насдаq, Израелску и Варшавску – о сумњивим радњама премијерке Брнабић и брата јој Игора, директора српског огранка фирме Ассецо која је на њима излистана! Послала доказе, предложила истрагу и помоћ. И нећу стати!”, написала је Тепић на Твитеру.

У поментим писмима које је послала светским берзама, Тепић је навела да, у име највеће опозиционе странке (ССП) упозорава на неетичку и потенцијално коруптивну пославну праксу, коју спроводи компанија излистана на њиховој берзи – Ассецо Гроуп, Ассецо Поланд СА АДР (АСОЗИ).

Тепић додаје и да се експонационално повећање вредности и броја државних уговора додељених компанији Ассецо СЕЕ, сумњиво поклапа са избором Ане Брнабић за премијерку Србије.

Потпредседница Странке слободе и правде, истакла је и да, иако Ана Брнабић тврди да нема сукоба интереса између ње и њеног брата, постоји сасвим очигледна корелција између прихода Ассецоо СЕЕ и политичког утицаја Брнабић, након што је ступила на функцију премијерке.

Подсетимо, Ана Брнабић недавно је изјавила, коментаришући наводе Маринике Тепић о свом брату, да је Тепић опет “ментално детонирала” и да ће то коштати грађане.

“Непосредно је напала мене и мог брата, а посредно страну – пољску, европску компанију”, рекла је Брнабић и подсетила “да је њен брат само један од запослених у компанији Асеко која има 25.000 запослених”.

Иначе, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу (Канцеларија за ИТ), склопила је крајем 2019. године уговор са фирмом Ассецо Соутх Еастерн Еуропе, чији је један од директора Игор Брнабић, брат премијерке Србије, а реч је о јавној набавци у вредности од 1,5 милиона евра, којом је Брнабићева фирма задужена за израду софтвера за централни регистар становништва. Радом ове канцеларије, поред директора Михаила Јовановића, бави се лично премијерка Брнабић, која је 2017. године, месец дана након што је постала премијерка Владе Србије, помпезно најавила да ће почети са радом ново владино тело задужено за дигатлизацију.