Прочитај ми чланак

„Нећемо издати народ због мрвица са Вучићевог стола“

0

- Савез за Србију поздравља ангажовање европских парламентараца на успостављању услова за регуларне изборе у Србији. Међутим, оно што им Вучићев режим нуди, није ништа друго него обмана коју су грађани Србије одавно прозрели и презрели. Уосталом, репресије, злоупотребе правосуђа и гушење медијских слобода интензивирају се после сваке рунде разговора - рекао је Вук Јеремић, председник Народне странке и председавајући у СзС.

Одлагање избора и померање термина са марта на крај априла или почетак маја није променило одлуку Савеза за Србију да их бојкотује.

– Овога пута Вучић се са европским парламентарцима цењка о пролетњем изборном викенду и броју чланова РЕМ које ће контролисати мало прикривеније него остале. То је можда довољно некоме ко не живи у Вучићевој приватној Србији. Али, грађанима Србије свакако није. Они траже да им се врати слобода и отета држава, а Савез за Србију неће издати њихово поверење зарад мрвица са Вучићевог стола – истакао је Јеремић.

Како је рекао, борба Савеза за Србију неће престати.

– Наставићемо да се боримо да се и у овој земљи одрже нормални – европски избори. Другачији нас не интересују, на њима нећемо учествовати и нећемо их признати.