Прочитај ми чланак

Неће нас уплашити ТОМПСОНОВЕ ПЕСМЕ КОЈЕ СЛАВЕ ГЕНОЦИД!

0

ДЕМОКРАТСКИ фронт, део једне од три победничке коалиције За будућост Црне Горе, неће повући ниједан потез без будућих коалиционих партнера и спремни су да дају највећи допринос државном помирењу, поручио је један од лидера тог савеза Милан Кнежевић.

Ми смо и те како забринути, али не и уплашени због нарастајућег неоусташтва и порука о клању и протеривању српског народа од присталица одлазећег режима уз Томпсонове песме које славе геноцид – рекао је Кнежевић у изјави за подгоричке „Вијести“.

Истакао је, међутим, да немају намеру да повуку ниједан потез без њихових будућих коалиционих партнера и спремни смо да дају највећи допринос државном помирењу.

Претходно је јуче ДФ саопштио да њихове општинске организације траже да се што пре формира влада и да се паралелно организују скупови против „одлазећег режима“.

– Општинске организације ДФ-а захтевају од руководства нашег политичког субјекта да реагује на покушај прекрајања изборне воље грађана Црне Горе од диктатора Ђукановића кроз скупове сличне оном у Подгорици и који дан пре тога на Цетињу.

– Правити скупове којима се на јасно исказану и недвосмислену вољу бирача одгвара усташким песмама, није у духу грађанског и мултикултуралног друштва и далеко је од оних вредности које баштини цивилизован свет – наводи се у саопштењу ДФ-а.

Након што ДПС на изборима није освојио потребну већину да би формирао владу, одржана су два протестна скупа, у четвртак на Цетињу и у недељу у Подгорици, а као организатори су наведене црногорске патриотске организације, без имена и презимена.

Организатори тврде да ти скупови нису подршка за ДПС, иако је та партија позивала присталице да дођу, већ су скупови за „одбрану државе од српског национализма“ и одговор на „махање српским заставама“ након победе три опозициона савеза.

На Цетињу су након митинга испред Цетињског манастира, у једном кафићу пустили песму „Бојна Чавоглаве“ хрватског извођача Марка Перковића Томпсона, иначе, познатог по глорификацији усташтва.

Скупу у недељу у Подгорици присуствовали су син председника државе Блажо Ђукановић, министар спорта Никола Јановић, председник Општине Никшић Веселин Грбовић, посланик ДПС-а Богдан Фатић…

А, како је објављено на друштвеним мрежама, на скупу на Цетињу били су бизнисмен Бранислав Мићуновић и градоначелник Подгорице Иван Вуковић, подсећа подгорички дневник.